Allt fler småbryggerier driver egna barerUtbudet av taprooms har exploderat – Therese och Fredrik driver ett av dem.
Här är bryggeribarerna i Göteborg med omnejdGP:s ölskribent Robert Lagerström guidar till 18 taprooms att besöka.
Trygga vattenhålet bytte stil – har inte riktigt landatRecensionRestaurangens styrka är inte maten, det är miljön, personalen och baren.
Så tillagas klassiska risgrytan: ”Det är konst”Palestinska familjekrogen har blivit något av en institution i Göteborg.
Bästa takbarerna i stan – sol och utsikt till drinkarnaHotellbarer, ”party rooftops” och några av de bästa vyerna över stan.
Populära vinbaren i Göteborg stänger Wolfgang vincafé slår igen • Ägaren Fredrik Berthagen: ”Det är fruktansvärt!”
Här hittar du Göteborgs bästa alkoholfria dryckerGuideMer än läsk och vatten – GP listar restaurangerna med ett riktigt vasst utbud.
Tre toppkrogar om hur de jobbar med alkoholfrittVilma Hinnerson: ”Vi använder mycket skalrester och sådana saker från köket.”
Dålig organisation sänker vänliga krogenRecensionDet blir för anonymt när brasseriet på Teatergatan vill passa alla.
Krögarnas jättesatsning – renoverar 200-åriga huset”Vi hade egentligen byggstopp. Men så fick vi se den här lokalen.”
Ny uteservering i Majorna och fyra andra krognyheterVeckans spaningar innehåller allt från en norsk kedja för barnfamiljer till etiopisk mat.
Rent trolleri på finkrogen i LorensbergRecensionUteätarna sveps med av spännande smakkombinationer och nyfiken service.
Så bra är Södra vägens hemtrevliga stjärnkrogRecensionKvarterskrogskänsla möter matkonst i ett lite anonymt hörn av stan.
Hemligheten bakom populära jordnötsgrytanSarah Awa Coulibaly lagar en av stans bästa rätter – utan socker och mejeriprodukter.
Avspända fiskrestaurangen är unik i GöteborgRecensionUteätarna får en ny favoritkrog: ”Fyller ett behov vi knappt visste att vi hade.”
En efterlängtad pralinbutik och fem krognyheterFrån libanesisk husmanskost till en Göteborgslegend bland senaste spaningarna.
Ren och rustik matglädje på klassiska bistronRecensionHär planeras inga kulinariska revolutioner – men Uteätarna mår riktigt bra ändå.
Majornas vardagsrum är värt att slå sig ned iRecensionNivån på maten kan bli jämnare, men Uteätarna känner sig hemma i den tidigare lägenheten.
Här friteras grekiska munkar till perfektionPå baddräktskungens taverna tillagas anrika desserten på farmors vis.
Gängen infiltrerar krogarna – så undviker de polisenMyndigheterna ser drogpengar tvättas vita • Åklagaren: ”De har jurister till hjälp”.
Högt och lågt på romantiska hotellkrogenRecensionDet är kul att äta middag i ett 1700-talshus, men lokalen är värd mer än så här.
En utmanare till titeln Göteborgs bästa fiskekrogRecensionUteätarna avnjuter en modern och prisvärd meny på upprustade restaurangen.
Vi Viet är den perfekta stammiskrogenRecensionEn lysande mix av göteborgsk kvarterskrog och vietnamesisk mat.
Upptäck amerikanernas älskade hot honeyAnja Olaug Jelinek bjuder på ett beroendeframkallande recept som förgyller alla rätter.
Grillspetten att testa i vår och sommarHetta, örter och brynt smör när Maria Zihammou sätter årets grillmeny.
Bjud på 80-talsmat – rätterna gör comebackReceptAnja Olaug Jelinek bjuder på golden hits som ligger helt rätt i tiden.
Frida Rosengren: Det är dags för krogvärldens Fröken SnuskKulturkrönikaEn hemlig kock har skapat köer under en månad – helt i linje med vårens hetaste trend.
Marie Oskarsson: Måste Systembolaget vara bäst på alkoholfritt?DryckNågot skaver när alkoholmonopolet storsatsar på alkoholfri dryck.
Sju goda öl och en meningslös hard seltzerGP:s Robert Lagerström väljer ut nya favoriter från Systembolagets ölhyllor.
Från bubbel till rött – åtta goda alkoholfria vinerDryckMånga viner utan alkohol är söta och tillgjorda, men det finns lyckade alternativ.
Åtta festliga vinnyheter att skåla in våren medDryckMarie Oskarsson tipsar om guldkornen ur senaste släppet – perfekta till valborg.
Årets matbluff ska utses – här är finalisternaLakritsglass utan lakrits. • Norrländsk dryck från Småland. • Så röstar du.
Bästa takbarerna i stan – sol och utsikt till drinkarnaHotellbarer, ”party rooftops” och några av de bästa vyerna över stan.
En utmanare till titeln Göteborgs bästa fiskekrogRecensionUteätarna avnjuter en modern och prisvärd meny på upprustade restaurangen.
Vi Viet är den perfekta stammiskrogenRecensionEn lysande mix av göteborgsk kvarterskrog och vietnamesisk mat.
Upptäck amerikanernas älskade hot honeyAnja Olaug Jelinek bjuder på ett beroendeframkallande recept som förgyller alla rätter.
Grillspetten att testa i vår och sommarHetta, örter och brynt smör när Maria Zihammou sätter årets grillmeny.
Bjud på 80-talsmat – rätterna gör comebackReceptAnja Olaug Jelinek bjuder på golden hits som ligger helt rätt i tiden.
Frida Rosengren: Det är dags för krogvärldens Fröken SnuskKulturkrönikaEn hemlig kock har skapat köer under en månad – helt i linje med vårens hetaste trend.
Marie Oskarsson: Måste Systembolaget vara bäst på alkoholfritt?DryckNågot skaver när alkoholmonopolet storsatsar på alkoholfri dryck.
Sju goda öl och en meningslös hard seltzerGP:s Robert Lagerström väljer ut nya favoriter från Systembolagets ölhyllor.
Från bubbel till rött – åtta goda alkoholfria vinerDryckMånga viner utan alkohol är söta och tillgjorda, men det finns lyckade alternativ.
Åtta festliga vinnyheter att skåla in våren medDryckMarie Oskarsson tipsar om guldkornen ur senaste släppet – perfekta till valborg.
Årets matbluff ska utses – här är finalisternaLakritsglass utan lakrits. • Norrländsk dryck från Småland. • Så röstar du.