Svend Dahl: Labour är inte längre arbetarklassens självklara val Gästkrönika Boris Johnson måste vinna traditionella arbetarväljare för att ta hem segern nästa vecka. Mycket tyder på att han lyckas. Labourpartiet upplevs som ett parti för en urban utbildad medelklass.
Håkan Boström: Att sätta bo(c)ken som trädgårdsmästare Ledare Centerns ideologiska halsstarrighet har bidragit till problemen på arbetsmarknaden, problem som partiet nu riskerar förvärra.
Karin Pihl: Politiker, lär av Finland och avgå när ni klantat till det Ledare Vad gör man när man hanterat en kris dåligt? I Finland avgår man. I Sverige, däremot, klamrar man sig fast vid makten.
Jonas Trolle: Utred IS-återvändare för krigsbrott Gästkrönika Sverige får inte blir en fristad för kriminella som kan ha gjort sig skyldiga till terrorbrott, folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser
Jesper Sandström: Ska länsstyrelsen sprida porrskräck? Gästkolumn Att sprida myter kring pornografi och dess påstådda skadeverkningar hjälper knappast Länsstyrelsens anseende.
Karin Pihl: Här är det nya svenska klassamhället Ledare På totalen förbättras svenska elevers resultat i Pisa-mätningen. Det är utmärkt. Men att ojämlikheten ökar drastiskt är skrämmande, om än inte förvånande.
Karin Pihl: Barn har rätt till mer än ett piller när de mår dåligt Ledarkrönika Tio procent av alla svenskar äter antidepressiva läkemedel. Ökningen bland barn är särskilt stor. Det är oroväckande.
Adam Cwejman: Politisk aktivism hotar universitetet Ledare Är man rädd för att idéer är farliga och att lära sig om ett fenomen innebär att det "legitimeras" så har man inte förstått universitetets roll.
Markus Uvell: Innerst inne är vi alla marknadsliberaler Gästkolumn Marknadsliberalismen är som luften vi andras. Den finns överallt. Och den är det enda system som går att förena med demokrati och människovärde.
Karin Pihl: Allt i livet måste inte vara roligt Ledare Det finns en idé om att det centrala i tillvaron är det rena lyckoruset. Om något vi måste göra inte är särskilt kul försöker vi hitta motivation genom att låtsas att det är roligt, trots att det inte är det. Men det finns andra värden än lycka.
Peter Hjörne: Liberalerna behövs! Ledarkrönika Det är viktigt för maktbalansen i en kommande riksdag och i en ny regeringsbildning att konstellationen M+KD+L blir större än SD.
Karin Pihl: Replik: "Miljöpartiet har mer än något annat parti tagit frågorna om armlängds avstånd på allvar" Replik Kulturminister Amanda Lind (MP) svarar Karin Pihl om kulturens frihet.
Replik: "Att varje diskussion om Sovjetunionen är pestsmittad om föreläsaren är kommunist, tillhör inte en liberal, utan en inkvisitorisk tradition" Replik Författaren och tidigare partiledaren för Kommunistiska partiet Anders Carlsson svarar Adam Cwejman.
Replik: "Årets Nobelpristagare i kemi, fysik och medicin ger inte möjlighet för kvinnliga förebilder" Replik Professor Pernilla Wittung-Stafshede svarar GP:s politiska redaktör om Nobelpriset och kvinnliga förebilder.
Adam Cwejman: Vem vågar säga emot Peking om tio år? Ledare De många kinesiska bolagsköpen i Sverige innebär på sikt att den kinesiska regeringen skapar sig en ekonomisk-politisk hävstång gentemot Sverige.
Kajsa Dovstad: Sluta med skrämseltaktiken om dödshjälp Gästkolumn Dödshjälp har blivit en omdebatterad fråga i höst. Tyvärr är debatten full av missförstånd.
Håkan Boström: Ingen vet egentligen hur många som bor i Sverige Ledare Flera hundra tusen personer kan vistas i Sverige utan att vara folkbokförda och myndigheterna har minimal koll. Det är i hög grad en situation som uppstått till följd av politiska beslut.
Håkan Boström: Kameror på Avenyn ett steg i rätt riktning Ledarkrönika Övervakningskameror är inget universalbotemedel mot brottsligheten. Men de är en del i en större helhet av insatser som måste till.
Adam Cwejman: Riv terroristernas pass Ledare Alla våra nordiska grannländer har system för att hantera personer som begått terrorbrott och samtidigt har dubbla medborgarskap. Sverige halkar i sedvanlig ordning efter.
Karin Pihl: Syna er egen kulturpolitik, Miljöpartiet Ledare Vikingalajv eller normkritik. Måste man välja? Politikerna borde inte använda kulturen som en arena för sina politiska debatter.
Alice Teodorescu: Det blir alltid som man tänkt sig Gästkolumn Det behövs ett större mått av politiskt ansvar redan vid utformandet av välfärdssystem och reformer.
Karin Pihl: Reglera öldrickandet – men med måtta Ledare Vilka regler är det som gäller? Tillståndsmyndighetens hattighet är ett hot mot Göteborgs mikrobryggerier.
Adam Cwejman: Osunt band till näringslivet hotar medborgarnas integritet Ledare Efter skandalen på Transportstyrelsen borde svenska politiker ta it-säkerhet på allvar. Men i stället stiftar kommuner avtal med utländska företag. Känslig information riskerar därmed att hamna i fel händer.
Håkan Boström: Värdegrundsprofitörerna lever gott i dagens Sverige – och du betalar Ledarkrönika Influencern Linnéa Claesson – som anklagas att plagiera, fuska och vrida på sanningen – är bara en del i en välavlönad värdegrundsindustri.
Isak Skogstad: Alla förtjänar ett värdigt slut Gästkolumn Bra vård i livets slutskede är ett mått på hur anständigt ett samhälle är.
Adam Cwejman: Bygg det folk gillar Ledare Varför ska det vara så svårt att skapa stadsmiljöer som människor uppskattar? Samtida arkitektur har hamnat i en navelskådande återvändsgränd.
Peter Hjörne: Att göra det man tror på! Ledarkrönika Sverigedemokraternas framgångssaga fortsätter. De övriga partierna måste tänka om. Januariöverenskommelsen gynnar varken väljare eller partiernas idéutveckling.
Karin Pihl: Hellre fotboll än Facebook Ledare Dagens barn och ungdomar rör på sig för lite. Det riskerar att bli en framtida folkhälsokris. Mer idrottsundervisning kommer tyvärr inte att räcka.
Andreas Ericson: Konsten att ta ett bakslag Gästkolumn När liberaler ska handskas med nutida bakslag kan historien om ett socialdemokratiskt nederlag vara en nyttig läxa.
Håkan Boström: Löfvens dagar kan vara räknade Ledare Vänsterpartiets hot att fälla arbetsmarknadsministern kan sluta i regeringskris.
Jesper Sandström: Ännu ett IT-haveri på skattebetalarnas bekostnad Gästkolumn Alltsammans är symptom på bristande noggrannhet med det offentligas resurser
Adam Cwejman: Vad händer när generation underkänd växer upp? Ledare På vissa skolor i Göteborg lämnar mindre än hälften nian utan grundläggande behörighet till yrkesförberedande gymnasieprogram.
Håkan Boström: Den seglivade myten om SD:s dolda agenda Ledare Både motståndare och anhängare överskattar hur stor kontroll Sverigedemokraternas partiledning har över partiets roll i svensk politik.
Karin Pihl: Vad blir Sverige för land utan Socialdemokraterna? Ledarkrönika S har styrt Sverige mer eller mindre i hundra års tid. Vilket parti blir politikens naturliga mittpunkt om S aldrig återhämtar sig?
Adam Cwejman: Politikerna öppnar dörren för nästa IT-skandal Ledare Göteborgs stad sållar sig till kommunerna som utan att ha en god förklaring lämnar ifrån sig känslig information till andra länder. Det bäddar för en framtida skandal av det slag som drabbade Transportstyrelsen.
Karin Pihl: Måste man vara kriminell för att få vård? Ledare Vårdkostnaderna ökar inte bara i VGR, utan över hela landet. Vem som ska betala är en fråga som måste diskuteras på nationell politisk nivå.
Håkan Boström: Varför sitter statsministern och fabulerar i TV? Ledarkrönika Stefan Löfvens påstående att invandringspolitiken inte har något med den svenska brottsutvecklingen att göra är förbluffande okunnigt.
Ann-Sofie Hermansson: Demokratin förtjänar sina fighters Gästkolumn I försvaret av demokratin behövs mod, kunskap och stolthet.