Här är Göteborgs bästa takbarer och takterrasser

Att hänga på en takterrass för en drink eller två är ett populärt sätt att tillbringa en solig dag. Inte sällan får man en vidunderlig utsikt och bästa spaningsläget till drinken. Och självklart finns ett gäng takbarer som ger vy över Göteborg – GP har listan för 2024.

ANNONS
|

Efter en mörk vinter är det äntligen dags att sitta ute och njuta av en drink eller en bit mat.

På en takterrass med fin utsikt kommer man ännu närmare solen och får man ett grymt bra spaningsläge. I Göteborg finns det flera sköna takbarer dit man kan bege sig för ett glas i solen.

GP tipsar om 18 takbarer i Göteborg:

Takbarer i Göteborg
Bild: Ulrika Karlsson

Atelier, Hotell Pigalle, Södra Hamngatan 2A

På taket på Hotell Pigalle i Brunnsparken finns deras takbar som är öppen från frukost till natten. Här skiner solen från morgon till kväll. Utsikten vetter ut mot Drottningtorget.
Takbarer i Göteborg
Bild: Andy Galvez

Cielo, Hotel Bellora, Kungsportsavenyn 6

Cielo takterrass ligger på solsidan på Avenyn och den blev år 2016 utnämnd av Hotels.com till en av världens bästa. Utsikten har man över Avenyn och en bra bit över centrala Göteborg. 2024 öppnar baren 30 april.
Takbarer i Göteborg
Bild: Pressbild

Hotell Dorsia, Trädgårdsgatan 6

På Hotell Dorsias takterrass kan man sitta året runt om så önskas, och på sommaren är utebaren öppen för att servera mat och dryck till gästerna. Runt terrassen finns det små rum att sitta om det skulle regna. Det finns ingen utsikt, men inredningen väger upp för det.
Takbarer i Göteborg
Bild: Thomas Johansson

Takbaren, Scandic Rubinen, Kungsportsavenyn 24

Scandic Rubinen ligger på paradgatan Avenyn och för att komma till takbaren får man ta hissen upp till 7:e våningen. Utsikten från terrassen är över stora delar av centrala stan och det är solglasögon på, för här skiner solen länge. Den är öppen från sen eftermiddag till midnatt utom på söndagar.
Takbarer i Göteborg
Bild: Olof Ohlsson

John Scott’s Stable, Kyrkogatan 33

Om det är fint väder kan man hänga på John Scott’s Stables takterrass från lunchtid till sent. Utsikten är över grannhusens tak, men de har gott om sol, DJ:s och liveband står för musiken.
Takbarer i Göteborg
Bild: Anders Ylander

Cuckoo on the Roof, Radisson Blu Riverside Hotell, Lindholmspiren 4

Radisson Blu Riversides 250 kvadratmeter stora takterrass har havsutsikt och en utebar som är bemannad på sommaren. Här kan man njuta av solen till den går ner.
Takbarer i Göteborg
Bild: Sanna Tedeborg

Henriksberg, Stigbergsliden 7

Här får man havsutsikt till drinken och bra spaningsläge över Stenabåtarna. Om vädret är toppen kan man sitta här hela vägen in i september.
Takbarer i Göteborg
Bild: Patric Persson

TaKet, Comfort Hotel, Skeppsbron

Härifrån har man utsikt över älven och hamninloppet och baren har mycket sol. Terrassen är dessutom väderskyddad och funkar även i blåst och regn. Bartendern Daniel Meyn känns igen från SVT:s ”Första dejten”. Har utsetts till bästa ”party rooftop” av sajten Rooftopguide.com.
Takbarer i Göteborg
Bild: Olof Ohlsson

John Scott’s Avenyn, Kungsportsavenyn 15

På tredje våningen hittar man deras takterrass som solen skiner på från öppnandet till 18-19-tiden på kvällen. Under våren är terrassen öppen fredagar och lördagar, men till sommaren brukar John Scotts ha öppet varje dag från lunch en bit in på natten om vädergudarna är med. På söndagar kommer områdets restauranganställda hit för lite skönt häng.
Takbarer i Göteborg
Bild: Anders Ylander

Hotel Odin, Odinsgatan 6

Odins TAK ligger på våning sju på hotellet, här kan man ta sig något att dricka och att äta i solen. Terrassen är rymlig och har både solsängar och soffor. Öppnar den 3 maj i år.
Takbarer i Göteborg
Bild: Sanna Tedeborg

Linnéterrassen, Linnégatan 32

Terrassen på Linnéterrassen har legat på Linnégatan i många år. Här kan man sola ända fram till klockan 20.00 på kvällen och titta ner på de som flanerar på gatan nedanför. Det finns plats för cirka 200 gäster på terrassen som njuta av fina sommardagar.
Takbarer i Göteborg
Bild: Skanshof

Skanshof, Skanstorget

Skanshof ligger i hörnet av Sprängkullsgatan/Lilla Bergsgatan. Utsikten är över Skansen Kronan och Skansberget och solen lyser på terrassen hela dagen och kvällen. Där finns både balkong, terrass och en park att sitta i, och tillsammans finns det plats för flera hundra personer.
Takbarer i Göteborg
Bild: Scandic

Above, Scandic Göteborg Central, Vikingagatan 7

Göteborgs högsta takbar Above ligger på våning 14 på hotellet Scandic Göteborg Central i Platinan. Takterrassen har plats för 300 gäster som tar en drink eller en bit mat. Här serveras drinkar med smak av bland annat aprikos, rabarber, kokos, blodapelsin och kaffe.
Takbarer i Göteborg
Bild: Thomas Johansson

Moreno Biergarten, Stigbergstorget

På Moreno Pizzas tak ligger Moreno Biergarten, med utsikt över bland annat Älvsborgsbron, Masthuggskyrkan och Sjöfartsmuseet. Den har plats för så många som 900 gäster, stående och sittande.
Sittplatser finns för cirka 450 personer. Solen lyser på terrassen ända till den går ner, men vill man slippa den finns det en hel del parasoller. Där upp kan man ta en öl som serveras i sejdel, men där serveras även bland annat drinkar, vin, och bubbel.
Takbarer i Göteborg
Bild: Thomas Johansson

Puta Madre, Magasinsgatan 3

Där finns plats för 70 sittande gäster, och på menyn hittar man bland annat tostadas, ceviches och massa tacos. På takbaren är det mycket fokus på olika margaritas.

Öppet under sommaren. Bokningar kan göras för 17 och 17.30, därefter är det drop-in. Nu har de öppet på helgerna och röda dagar, men från den 21 maj är det öppet tisdag till lördag.
Takbarer i Göteborg
Bild: Julio Chang

Pam’s Pool deck & lounge, Jacy’z, Drakegatan 10

Jacy’z Pam’s Pool deck & lounge hittar du två våningar upp, ovanpå den lägre byggnaden som huserar konsertscenen Big stage. Utöver en uppvärmd pool och solstolar, som kostar och bör bokas i förväg, finns här en bar och lättare mat.

Från och med 10 maj välkomnas inte bara hotellgäster utan alla över 23 år. Öppet fredagar klockan 14–22 och lördagar och söndagar kl 11–22, när vädret tillåter.
Takbarer i Göteborg
Bild: Maja Härnqvist

Mei Rose, Liseberg Grand Curiosa Hotel, Herman Lindholms torg 1

Högst upp på Lisebergs nya hotell ligger deras takterrass med utsikt över hela nöjesparken.
I början av juni öppnar terrassen för säsongen och då kommer man både kunna äta och dricka gott och njuta av solen. Alla är välkomna och man behöver inte köpa inträde till parken eller bo på hotellet.

Den sista fredagen i månaden kommer de att ha en DJ om spelar musik och ibland kommer de ha ett tema.
Takbarer i Göteborg
Bild: Kevin Wallerius

Clarion Hotel Draken, Olof Palmes plats 2

På våning 34 ligger hotellets takbar med utsikt över stora delar av stan.
Där finns plats för ett 60-tal gäster som vill ta en drink och något smått att äta. Beställer gör man i baren på insidan.
Takbaren är öppen året runt och nästan alla dagar i veckan.

Det är öppet måndag till torsdag klockan 16–24, och fredag och lördag 15–02.

LÄS MER:Krögarna tipsar om sina bästa uteserveringar i Göteborg 2023

LÄS MER:Här är barerna med Göteborgs bästa drinkar

LÄS MER:Guide: Göteborgs bästa pubar enligt ölexperterna

LÄS MER:Här är de soliga uteserveringarna i Borås

LÄS MER:Guide: Göteborgs bästa restauranger med vegetarisk mat

LÄS MER:Guide: Kaféerna med Göteborgs bästa frukost

LÄS MER:Tio spännande restauranger i världen just nu

ANNONS