Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Villa Firenze är svårsålt

LYXHUSET: I exklusiva Beverly Park ligger miljardären Steven Udvar-Hazys lyxiga herrgård. Fastigheten som har tre gästhus, 25 badrum och eget joggingspår har ett utgångspris på 1,3 miljarder kronor - men det är svårsålt. Nu testar man att auktionera ut det. Kanske vill någon köpa ett av USA: dyraste hem.

I Beverly Park som är den mest exklusiva delen av Beverly Hills ligger ett hus som ska vara ett av USA:s dyraste hus. Med en prislapp på 1,3 miljarder kronor så kan man iallafall slå fast att Villa Firenze inte är billig.

I samma område som ägaren och miljardären Steven Udvar-Hazy bor – hittar man kändisar som Denzel Washington, Eddie Murphy, Sylvester Stallone, Rod Stewart, Kimora Lee Simmons och andra rika affärsmän. Området i Los Angeles är så exklusivt att ingångarna har vakter och varje hus har höga grinar för att hålla oinbjudna besökare borta. Så även det här huset.

Udvar-Hazys lyxhus tog hela fem år att bygga, men 1998 stod det klart. Ett hem som närmar sig den svindlande storleken på 2 700 kvadratmeter innehåller så klart mycket.

LÄS MER: Här är några av världens dyraste hem

Villa Firenze har 25 badrum

Som till exempel 13 sovrum och 25 badrum, flera walk-in closets och omklädningsrum. De öppna spisarna är många och hittas i rum som bland annat kök, vardagsrum, sovrum, badrum, bibliotek och matsal.

I huset finns flera rum för ägarens välmående som en bar, vinkällare, hemmabio, stort gym, mediarum, pysselrum, frukostrum och dessutom ett flertal vardagsrum. Där finns även så många som fem kontor, hiss och ett skafferi stort nog att gå in i. För personalen har man byggt en trerumslägenhet.

LÄS MER: Ägarna sålde sitt förra hus till Avicii

På utsidan har man inte heller sparat på krutet. Den insynsskyddade och enorma trädgården är omgiven av träd, buskar och palmer. Gräsmattan är så stor att man lätt kan spela både fotboll och brännboll. Apropå att motionera, vill man ta en joggingtur behöver man inte lämna området för runt fastigheten finns ett joggingspår, men också en basketplan och tennisbana.

Tre gästhus

Ett hus som det här har så klart en stor pool med jacuzzi – där ligger också poolhuset med både sovrum och badrum. Vid poolen ligger en cabana med utomhuskök. Blir man kissnödig när man spelar tennis behöver man inte springa långt för vid banan finns ett badrum. På utsidan hittar man ett flertal uteplatser för umgänge.

Med 13 sovrum inne i huset tänker man det finns gott om plats för gäster. Men förmodligen inte – för man byggt tre stycken två våningar höga gästhus på utsidan, vilka är mer som semesterhem. De innehåller två sovrum vardagsrum, kök, bar, matsal, terrass. Från ett par av dem är det bara ett par steg från poolen.

LÄS MER: Dolce & Gabbana säljer sitt italienska sommarhus

Infarten till Villa Firenze har plats för så många som 30 bilar, perfekt om man har många besökare.

Trots all denna lyx är fastigheten svårsåld. I två år har bostaden legat ute till försäljning utan att någon köpare nappat även om priset har sänkts. Nu läggs huset ut på auktion i slutet av januari. Men några skambud verkar de inte vara intresserade av.

LÄS MER: Kändisarnas hem säljs för miljoner – titta in i deras lyxhus

LÄS MER: Huset i Montana har bowlinghall och skjutbana inomhus

LÄS MER: Huset i Bel Air har åtta barer

LÄS MER: Titta in Alicia Keys nya och spektakulära hem

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.