"Bubbelpalatset" i Cannes är helt klart ett unikt hus, här har kändisar festat, filmer spelats in och Dior har visat upp sina kläder. Nu finns det möjlighet att köpa det.
"Bubbelpalatset" i Cannes är helt klart ett unikt hus, här har kändisar festat, filmer spelats in och Dior har visat upp sina kläder. Nu finns det möjlighet att köpa det. Bild: Christie's International Real Estate home.

Här är några av världens dyraste hem

LYXHUSET: I Sverige höjer många på ögonbrynen när ett hem kostar över 15 miljoner kronor – men utomlands kostar det mycket mer att få ett unikt lyxhem.
I USA ligger det dyraste huset i världen som just nu finns ute till försäljning. Men slantar man upp fem miljarder kronor får man en egen nattklubb, en skönhetssalong och ett hot yogarum.
– De som har råd att köpa dessa hem, har redan flera hem innan, säger Anders Elbe, mäklare på Sotheby's Realty.

ANNONS
|

I Sverige är ett penthouse i Karlatornet för 66 miljoner kronor väldigt mycket pengar för de allra flesta, men blickar vi utanför landets gränser kan man noga säga att det är ett reapris. I USA ligger flera hus med prislappar på miljarder.

LÄS MER:Kändisarnas hem säljs för miljoner – titta in i deras lyxhus

Anders Elbe är mäklare på Sotheby's Realty och säljer hem över hela världen. Han berättar att det även finns svenskar som köper hem i den högre prisklassen, även om de inte är många.

Anders Elbe är mäklare på Sotheby's Realty och säljer bostäder runt hela världen.
Anders Elbe är mäklare på Sotheby's Realty och säljer bostäder runt hela världen. Bild: Michael Nilsson

– Svenskarna vågar ta ut svängarna utomlands, hemma vill man mer hålla en låg profil. Blir du igenkänd, så är du inte ensam om att ha ett så dyrt hem, som till exempel i Los Angeles.

ANNONS

LÄS MER:Det här kan man köpa för fem miljarder kronor

Städerna som har de högsta bostadspriserna är Hongkong, New York, Monte Carlo, Singapore och Tokyo.

– Världsmetropolerna drar till sig rika människor, för där finns det bästa av allt.

Han berättar att rika sällan letar efter nya hem, utan de får tipsa dem, vill köparna ha något speciellt hem, kan mäklarna få ägna sig åt uppsökande verksamhet och se om ägaren vill sälja.

LÄS MER:Dr Phil säljer ett av sina hus

Äger flera hem

Enligt Anders Elbe jobbar ägarna till dessa exklusiva hem ofta inom finans- och fastighetsbranschen, men det finns också en del tidigare ägare till företag inom techindustrin. Men det är även mycket ärvda pengar.

– De som har råd att köpa dessa hem, har redan flera hem innan.

Här är sju av världens dyraste hem som är till salu:

Heathfield House, London.

Familjehuset är på tre våningar och mellan våningarna kan man ta sig med husets glashiss. Huset är på 1 700 kvadratmeter och där finns tio sovrum och sju badrum, flera vardagsrum, frukostrum, pool, spa, ångrum, ett biljardrum, bastu och ett garage för fyra bilar. På området ligger även en personalbostad på 400 kvadratmeter. På utsidan finns en stor trädgård, och en tennisbana i närheten.

Pris: 497 miljoner kronor.

Casteel Creek Retreat, Colorado.

Omgivet av skog, berg och natur ligger det enorma och lyxiga huset. Bara huvudbyggnaden är på 3 000 kvadratmeter. Huset har åtta sovrum med egna badrum, flera hissar, en hemmabio, glassbar, en saloon och flera vardagsrum. Totalt finns också 16 badrum i huset.

ANNONS

Men det finns ännu mer. Som flera pooler, ett gym, ett spa, walk-in -closets och boende för en barnflicka. Får man många gäster finns det flera gästhus på området. Totalt finns det 21 sovrum, och 34 badrum. På utsidan finns också saker att roa sig med, som bland annat en skjutbana, tennisplan och basketplan.

Pris: 730 miljoner kronor.

Hongkong.

I en enorm trädgård ligger detta riktigt dyra hus. Huset är på 845 kvadratmeter och har fem stora sovrum och fem badrum. Det finns även ett vardagsrum, en matsal, kök, karaokerum, en vinkällare, walk-in-closets, till och med husdjuren har ett eget rum.

På utsidan finns en stor pool, en terrass och en lekplats till barnen. På taket finns en enorm takterrass med utsikt över staden.

Pris: 1,2 miljarder kronor.

Villa Firenze, Beverly Hills.

Bakom enorma grindar ligger det ljusgula lyxhuset som påminner om ett italiensk slott, vilket nog är meningen med tanke på fastighetens namn. Huset stod klart 1998 och är på drygt 2 600 kvadratmeter. Det innehåller bland annat 13 sovrum och 25 badrum.

Om husets besökare tar bilen dit, är det inga problem för det finns plats för 30 bilar på innergården. På baksidan finns tre stycken gästhus, en tennisbana, en stor pool, ett poolhus. Vill man ta en joggingtur behöver man inte lämna området, då det finns ett joggingspår där.

ANNONS

Pris 1,6 miljarder kronor.

The One, Bel Air.

Men vidunderlig utsikt över Los Angeles ligger ett av världens mest omtalade hus just nu, och här verkar inget saknas om man gillar lyx. Det alldeles nybyggda hemmet är på cirka 9 200 kvadratmeter, med 18 sovrum och 25 badrum.

I lyxhuset ska det bland finnas en egen nattklubb med VIP-rum, ett gym, spa, biljardrum, bowlinghall, vinkällare, spelrum, poolhus, och flera hissar. Men det tar inte slut där - det ska även innehålla en skönhetssalong, tennisbana, bio och hot yogarum. Gästhuset har tre sovrum och spa och pool. I fastigheten finns ett flertal pooler. Garaget har plats för 20 bilar.

I ett tidigt skede i designen fanns det med ett rum där väggarna skulle vara akvarium med maneter, men den idén lades ned. Hur det gick med kylrummet för färska blommor, framgår inte.

Pris: 5 miljarder – och därmed den riktiga tungviktaren på listan.

Här en video över det ohotat dyraste bygget som är till salu just nu, gjord av Skyline Development:

Och har man fem miljarder över är det Branden and Rayni Williams of Williams and Williams Estates Group som håller i visningarna.

ANNONS

Mesa Vista Ranch, Texas.

I Texas finns det möjlighet att köpa en hel ranch med flera bostadshus. Ett hus är på 1 100 kvadratmeter, har flera balkonger och verandor, gästrum, sovrum, badrum, hiss, vinkällare, avsmakningsrum, träningsrum och ett säkerhetsrum.

Huvudbyggnaden är på 3 000 kvadratmeter, och har flera sovrum, matsal, vardagsrum med två öppna spisar, bibliotek, konferensrum, vinkällare, kontor och kök, flera balkonger och terrasser, ett biorum med plats för 30 personer och där finns även en popcornmaskin.

På området finns en pub med sovrum, ett vapenhus, en hundkennel, golfbana, pool, ett kapell och egna brandbilar.

För de som vill ta planet till ranchen finns här en egen flygplats med landningsbana, och en flyghangar med en lägenhet. På ranchen finns också flera bäckar, sjöar, vattenfall och dammar.

Pris: 2,1 miljarder kronor, men då ingår inte korna.

Bubble Palace, Cannes.

På en klippa på Franska Rivieran och med utsikt över Medelhavet ligger designern Pierre Cardins unika bubbelpalats. Huset med alla bubblorna köpte han 1992 och är på dryga 1 200 kvadratmeter, men nu är det till salu sen några år tillbaka.

Bostaden har tio sovrum och elva badrum, vilka ligger i de orangea bubblorna. Fastigheten har även flera vardagsrum, och en utomhusteater med plats för 500 personer. Utsidan är på 800 kvadratmeter med en tropisk trädgård med vattenfall och flera pooler.

ANNONS

Innan huset är sålt kan man hyra det för event, fester, modevisningar och filminspelningar - vilket företag som Dior, MTV, Rolls-Royce och Lego har gjort, men då får man vara beredd att slanta upp minst 300 000 kronor per dag.

Pris cirka 3,8 miljarder.

Ett av världens allra dyraste hem

Men inte ens fem miljarder känns dyrt när det kommer till 27-våningshuset Antilia i Mumbai i Indien, det ska vara värt runt 19 miljarder kronor. Det är dock inte till salu.

Ägare till detta lyxhem är affärsmannen Mukesh Ambani, och här bor han med sin familj. Familjen ska bo på de sex översta våningarna. Sex av huset våningar är till ägarens bilar.

I bostaden finns bland annat en glassbar, en biograf för 50 personer, och ett tempel. På en våning har han en egen bensinstation. För att sköta om huset och familjen, ska det finnas 600 anställda.

Affärsmannen Mukesh Ambani i Indien äger 27-våningshuset längst till höger. I vilket sex av husets våningar härbärgerar alla hans bilar.
Affärsmannen Mukesh Ambani i Indien äger 27-våningshuset längst till höger. I vilket sex av husets våningar härbärgerar alla hans bilar. Bild: Rajanish Kakade/Danish Siddiqui

LÄS MER:Jennifer Lawrence rear ut sitt New York-penthouse

LÄS MER:Herrgården som är en dröm för Star Wars-fans

ANNONS