Dolce & Gabbana säljer sitt italienska sommarhus

LYXHUSET: Designerparet Domenico Dolce och Stefano Gabbana äger tillsammans ett sommarhus på den lilla ön Stromboli. De har nu lagt ut det till försäljning. De som känner till märket Dolce & Gabbana kommer att känna igen mycket av deras färgglada inredning.

ANNONS
|

Det framgångsrika italienska designerparet Domenico Dolce och Stefano Gabbana som ligger bakom modehuset Dolce & Gabbana, säljer sitt lyxiga sommarhus på den lilla ön Stromboli norr om Sicilien. På ön bor cirka 500 personer.

LÄS MER:Tommy Hilfigers färgglada Miamihus är till salu igen

Deras vita hus ligger högt upp på en klippa med vidunderlig utsikt över havet. När de köpte fastigheten på 90-talet var det egentligen tre hus – nu hänger de ihop.

Om utsidan är ljus och sober så är insidan allt annat än det. Där kan man se en explosion av starka färger och mönster. Att det är paret bakom det välkända lyxmärket som äger huset märks tydligt på inredningen. Deras mönster syns överallt i sommarvillan. Bland annat är ett stort antal av kuddarna klädda med tyger från parets märke.

ANNONS

”Sicily is my love”

Inredningen i parets sommarhus påminner mycket om deras serie ”Sicily is my love” som de gjort i samarbete med Smeg. Där finns målade köksmaskiner som bland annat vattenkokare, brödrost, citruspress och ett kylskåp dekorerade med frukter och blomster i glada färger. Mosaiken på väggarna i matsalen har kanske varit inspiration till köksapparaterna.

LÄS MER:Khloé Kardashians ansikte och bostad skapar rubriker

Dolce & Gabbanas hus är på strax under 500 kvadratmeter, men utsidan är på 800 kvadratmeter. Runt huset finns uteplatser på hela 300 kvadratmeter, majoriteten med utsikt över havet. Där finns matplatser, lounger som passar för soft häng, och plats för solstolar. Vill man inte vara i solen finns sittplatser i skuggan.

Alla husets sju sovrum är inredda i varsin färg, ett är till exempel kycklinggult, ett är lila, rosa, grönt och turkost. Flera av gästrummen innehåller inte bara sovrum, utan även vardagsrum och matplats. Vilket säkert är toppen när paret har haft fester med sina kända vänner som till exempel Madonna och Naomi Campbell. Har man mycket gäster är det bra att även ha nio badrum, även de ska ha olika inredning.

Reklaminspelningar

Parets sommarbostad ska ha använt sitt hem till en del reklaminspelningar för sitt märke. Till exempel 2015 när Colin Farrell stod modell för en av Dolce & Gabbanas parfymer. Bilderna till reklamen togs i vattnet nedanför parets villa och även inomhus.

ANNONS

Priset för Dolce & Gabbanas lyxiga sommarhus med havsutsikt ska vara runt 65 miljoner kronor.

LÄS MER:Herrgården som är en dröm för Star Wars-fans

LÄS MER:Bill Gates nya hem kostade 435 miljoner kronor

LÄS MER:Huset i Bel Air har åtta barer

LÄS MER:Här är några av världens dyraste hem

ANNONS