Hus i Bel Air till salu för 735 miljoner – har 60 rum

LYXHUSET: I lyxiga Holmby Hills i Los Angeles ligger fastigheten känd som ”Maison du Soleil”. Genom åren har hemmet byggts ut och förändrats, och nu är det på hela 3 000 kvadratmeter och innehåller 60 rum, varav 17 är sovrum. För 735 miljoner kronor kan det bli ditt.

ANNONS

I Holmby Hills, Los Angeles, ligger ett lyxigt hus som designerparet Lubov och framlidne Max Azria ägt i många år. Paret som ligger bakom märket BCBGMAXAZRIA, köpte fastigheten 2005 för 123 miljoner kronor och ska därefter enligt uppgift renoverat för det dubbla.

En tidigare ägare var Sidney Sheldon. Han köpte huset 1978 och ska då byggt ut det. Den lite äldre generationen känner nog till honom som en författare som skrev storsäljande böcker om svek, kärlek och intriger i överklassmiljö. En del av böckerna blev populära tv-serier.

Fastigheten som länge varit känd under namnet ”Maison du Soleil” byggdes 1939, och är nu på närmare 3 000 kvadratmeter och innehåller hela 60 rum. En stor del av huset är inrett av den franske inredningsdesignern Philippe Starck. Han har inrett bostäder, hotell, restauranger, barer och butiker runt om i hela världen i många år.

ANNONS

Tomten är på hissnande 12 000 kvadratmeter, perfekt för den som gillar utomhuslekar, och pilla i rabatten. På tomten har de bland annat anlagt en japansk trädgård med ett tehus och en fransk innergård med en fristående öppen spis vid sittplatserna.

LÄS MER:Dolph Lundgren säljer sitt lyxhus i Los Angeles

Kristallkrona från Swarovski

Att det är ett påkostat hem märks redan i hallen för där hänger en kristallkrona från golv till tak från Swarovski gjord av 150 000 kristaller ditsatta för hand.

Men lyxen stannar såklart inte där. I huset finns till exempel 25 badrum, 17 sovrum, en konststudio, ett biljardrum, ett bibliotek, flera vardagsrum, ett frukostrum, flera sminkrum, matplatser och walk-in-closets. I ett av hemmakontoren har de piffat till med guldblad i taket.

Det kommer mera. I fastigheten finns också bostäder till personalen, en vinkällare, ett pokerrum som ligger gömt bakom en bokhylla, ett skafferi så stort att man kan gå in i det, så även en av kylarna i köket. Hemmabion är på nästan 600 kvadratmeter och har ett kök med god tillgång på godis och popcorn för hemmakvällen.

I huset finns också nio öppna spisar att mysa vid, bland annat en i master bedroom, en i ett badrum och en i gästhuset.

LÄS MER:Filmstjärnornas sommarhus på Mallorca är till salu

Poolhus med turkiskt bad

Utsidan går inte av för hackor den heller. Såklart ligger där en pool att svalka sig i varma dagar. Vid poolen ligger ett utekök och flera eldstäder. Poolhuset har ett turkiskt bad med uppvärmda golv och väggar och en öppen spis. För gästerna har man byggt ett eget gästhus att bo i.

ANNONS

Med en så stor trädgård lider man ingen brist på platser att sitta på för umgänge eller för att läsa en bok i sin ensamhet.

Att hålla sig i trim är fullt möjligt på en av tennisbanorna och det stora växthuset har bytts ut mot ett gym.

Priset för all denna lyx är 735 miljoner kronor, men fastigheten har varit till salu ett bra tag, så kanske kan man pruta några miljoner.

LÄS MER:Leonardo DiCaprio köpte Modern Family-stjärnans hus

LÄS MER:Matthew Perry sålde sin våning för rekordpris

LÄS MER:”Palais Vénitien” i Cannes kostar 1,2 miljarder

LÄS MER:Ägarna sålde sitt förra hus till Avicii

LÄS MER:Phil Collins säljer sitt lyxhus i Miami

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS