Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/13

För 55 miljoner kan man köpa huset där "Gudfadern 2" delvis spelades in

LYXHUSET: Då och då dyker det upp hem till försäljning där Hollywoodfilmer spelats in. Att ha ett hem där Al Pacino varit, är säkert en fjäder i hatten.

För närmare 55 miljoner kronor kan en ny ägare av en bostad i Sierra Nevada få känna historiens vingslag från filmens värld. Flera av scenerna i "Gudfadern 2", från 70-talet, hade Tahoesjön och bostadsområdet som bakgrund.

Men även inne i huset som är till salu nu spelades scener av filmen in.

LÄS MER: Här är några av världens dyraste hem

Sjön Tahoe var en viktig del i "Gudfadern 2", för det var där Michael Corleones bror Fredo Corleone sköts till döds under en fisketur på order av sin bror, spelad av Al Pacino.

I huset spelades bland annat Michael Corleones son Anthonys nattvardsfest in, men även scenen där Michael och Kay Corleone attackerades i sovrummet.

Al Pacino som "Michael Corleone".
Al Pacino som "Michael Corleone".

LÄS MER: Huset från filmerna "Gudfadern" och "Bodyguard" är till salu

Nu ska hemmet på dryga 390 kvadratmeter säljas för 55 miljoner kronor, vilket är första gången fastigheten byter ägare på 30 år.

Tillgång till privat strand

Huset ligger precis vid sjön och har fyra sovrum, varav två av dem har öppna spisar. Det finns fem badrum, vardagsrum, bibliotek med en stor öppen spis, walk-in-closets och matsal med bar. Köket har flera kylar och frysar, och två ugnar. Därifrån har man direkt tillgång till stranden och sjön. Till huset hör också ett garage för två bilar.

LÄS MER: Villa Kastenhof i Lerum är till salu för en hemlig summa

Vill den nya ägaren inte spendera pengar på möbler och dekorationer erbjuds det helt möblerat och dekorerat.

Runt sjön ligger ytterligare 21 bostäder tillhörande samma område. Och som boende har man tillgång till mycket trevligheter. Som en uppvärmd pool, två tennisbanor, ett båthus, träningsanläggning med privat strand och jacuzzi. På områdets båtklubb finns förutom umgängeslokaler en gästlägenhet med terrass. På utsidan ligger en marina där gästerna kan ha sina båtar.

LÄS MER: Jennifer Lawrence rear ut sitt New York-penthouse

LÄS MER: Dr Phil säljer ett av sina hus

LÄS MER: Här bodde Pitt och Aniston som gifta - nu säljs det

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.