Huset från filmerna "Gudfadern" och "Bodyguard" är till salu

LYXHUSET: I Beverly Hills ligger "The Beverly House" som synts i flera klassiska filmer. Den enorma fastigheten ligger nu ute till försäljning igen, och den blivande köparen får 25 badrum, terrass med plats för 1 000 gäster – och en egen nattklubb.

ANNONS
|

Det terrakottafärgade "The Beverly House" i Beverly Hills byggdes 1927, och har bland annat ägts av tidningsmogulen William Randolph Hearst och hans skådespelande fru Marion Davies. Under åren har filmer som "Gudfadern" och "Bodyguard" med Whitney Houston och Kevin Costner spelats in här. Den blivande presidenten John F Kennedy och hans nyblivna fru Jacqueline Bouvier tillbringande en del av sin bröllopsresa i huset 1953.

LÄS MER:Här är några av världens dyraste hem

Till salu

Nu är det kända lyxhuset till salu, igen. Det har varit ute till försäljning i omgångar och till olika priser, men verkar vara svårsålt. Men för den som är väldigt rik och vill ha ren, gammaldags lyx, är det kanske läge att slå till.

ANNONS

Huvudbyggnaden är på drygt 4 600 kvadratmeter, och innehåller 25 sovrum och 18 badrum. Där finns 12 öppna spisar, ett bibliotek i två våningar med handgjorda paneler, ett toppmodernt spa, biljardrum, nattklubb, två filmrum och en vinkällare.

LÄS MER:Jennifer Lawrence rear ut sitt New York-penthouse

På bottenvåningen finns två matsalar och stort kök. Ett av vardagsrummen har ett välvt handmålat tak med ett unikt mönster.

På utsidan finns det två pooler, ett poolhus och ett 600 kvadratmeter stort gästhus, bland annat.
På utsidan finns det två pooler, ett poolhus och ett 600 kvadratmeter stort gästhus, bland annat. Bild: The Agency

Terrass med plats för 1 000 gäster

Men det tar inte slut där: På övervåningen gäller det att man har gott om tid på när man ska ta sig fram: hallen är 31 meter lång och 12 meter bred.

På utsidan finns två pooler, poolhus, tennisbana, dammar och ett gästhus på 600 kvadratmeter. Utomhusterrassen är perfekt för de som gillar stora fester, då den har plats för över 400 sittande och runt 1 000 minglande gäster.

LÄS MER:Dr Phil säljer ett av sina hus

Gillar de nya ägarna att vara hemliga och slippa insyn är fastigheten bra för dem, eftersom egendomen är omgärdad av höga träd och stora trädgårdar.

Är köparna dessutom ett stort fan av realityserien "The Real Housewives of Beverly Hills", blir det jackpot, för en av mäklarna är Mauricio Umansky, och han är gift med Kyle Richards som är en av "hemmafruarna" i serien sedan många år tillbaka.

Kyle Richards med sin man Mauricio Umansky som säljer huset i Beverly Hills.
Kyle Richards med sin man Mauricio Umansky som säljer huset i Beverly Hills. Bild: Jordan Strauss

Men vill man ha all denna lyx så får man hosta upp motsvarande drygt 1,2 miljarder kronor.

ANNONS

LÄS MER:Herrgården som är en dröm för Star Wars-fans

LÄS MER:Här bodde Pitt och Aniston som gifta - nu säljs det

ANNONS