Nybyggda ”The One Bel Air” har 49 badrum och nattklubb

LYXHUSET: För den som är galet rik och vill imponera på vänner och andra, är nog ett köp av bostaden ”The One Bel Air” en bra idé. Huset är ett av världens största hem, och där finns allt. Som bland annat 21 sovrum, 49 badrum, fem pooler, nattklubb och en vinkällare med plats för 10 000 flaskor. Men det finns så mycket mer. Titta in i lyxhuset.

ANNONS

Fastigheten ”The One Bel Air” i Los Angeles ligger på en klippa med utsikt över Stilla havet och centrala Los Angeles. Bostaden har varit omtalad under flera år, skälet är förmodligen dess storlek på nästan 10 000 kvadratmeter, och det höga priset.

Lyxhuset har tagit tio år att bygga, och det har varit många turer med ekonomin. Men nu ska det vara klart att flytta in i. Då är det bara den lilla detaljen, att sälja det, för köpekretsen är nog rätt begränsad.

För några år sedan, innan det ens var färdigbyggt, var utgångspriset fem miljarder kronor. Men sålt har det inte blivit – så nu ska det säljas på auktion i februari, med utgångspriset 2,7 miljarder kronor. Så är man sugen på ett köp, är priset onekligen bättre.

ANNONS

Det finns många stora lyxiga bostäder runt om i världen som innehåller det mesta man kan köpa för pengar. Men det här tillhör de mest exklusiva.

Hemmet är som sagt nära 10 000 kvadratmeter, vilket gör det till ett av det största i världen. Redan i entrén märks det att huset är stort och lyxigt. Där möts gästerna av en stor roterande staty av konstnären Mike Fields som inte ingår i köpet, men som kan köpas till om så önskas, precis som all annan konst.

LÄS MER:Här några av världens dyraste hem 2021

Cigarrlounge och sex hissar

Så vad får man för nästan tre miljarder kronor?

Jo, 21 sovrum, 49 badrum, ett gästhus på 370 kvadratmeter med pool, tre sovrum, kök och vardagsrum.

I huvudbyggnaden finns också flera matsalar och vardagsrum, en cigarrlounge med bibliotek, sex hissar, dansstudio, en bastu, ett godisrum, flera öppna spisar och eldstäder och hemmakontor. Master suite är på hela 465 kvadratmeter och har plats för ett kontor, vardagsrum med bar, två badrum, en enorm walk-in-closet, öppen spis, balkong och en egen pool.

Ett hus i den här storleken har så klart mer, och mycket är till för nöje och motion. Som en vinkällare med plats för 10 000 vinflaskor och ett avsmakningsrum och en nattklubb, utanför vilken en av poolerna med nedsänkta sittplatser i ligger. Men det gäller att inte trampa fel när man dansar ut från dansgolvet, för då blir man riktigt blöt.

ANNONS
Poolerna och uteplatserna ligger på olika nivåer.
Poolerna och uteplatserna ligger på olika nivåer. Bild: Marc Angeles

Apropå pooler, det finns totalt fem inomhus och utomhus, varav en av dem löper längs tre sidor av byggnaden.

Innan man glider in på sin nattklubb kanske man vill sminka sig och bli snygg i håret, då är det perfekt att ha en alldeles egen skönhetssalong hemma. Vill kompisarna få samma behandling finns där gott plats för dem med. Vill man förfesta innan man ”går ut” kan man göra det i tequilabaren, som ligger vid bowlinghallen. Om köparen mer gillar mysiga hemmakvällar finns en hemmabio med plats för 40 personer och ett biljardrum.

LÄS MER:Lyxhuset har sex kök, tre pooler och en akvarietunnel

Egen juicebar och putting green på taket

På samma våning som den stora inomhuspoolen ligger gymmet, och efter träningen blir man ju ofta törstig. Då är det bara några steg till husets juicebar. För att hålla sig mer i trim finns en löparbana utomhus och en tennisbana. På taket ligger något så ovanligt som en putting green för den som vill öva på sina slag. Där uppe ligger också en stor uteplats med öppen spis.

Poolerna på utsidan ligger på olika plan, precis som alla soldäck och uteplatser. Vill man sitta i skuggan kan man göra det, likaväl som det finns goda möjligheter att bättra på solbrännan.

Slutligen finns där ett garage för 30 bilar och parkering för 20 till utomhus, och sju sovrum för personalen.

ANNONS

Skulle en köpare ha pengar över efter husköpet tar det bara 15 minuter med bil till en av världens lyxigaste shoppingområden, Rodeo Drive. Där finns märken som Valentino, Gucci, Dior, Dolce & Gabbana, Prada, Hermès, Rolex och Patek Philippe.

På shoppingturen kanske man då springer på någon av sina grannar – Justin Bieber, Jennifer Lawrence, Miley Cyrus, Taylor Swift, Liam Hemsworth, och Kylie Jenner.

LÄS MER:Huset på ”Sweden Island” har ett snörum

LÄS MER:Takvåning i New York kan bli en av historiens dyraste

LÄS MER:Guldpalatset är världens dyrast hem till salu

LÄS MER:Penthouse i Tel Aviv helt inrett i guld

LÄS MER:Sylvester Stallone säljer sitt miljardhem i Beverly Park

LÄS MER:Kändisarnas hem säljs för miljoner – titta in i deras lyxhus

LÄS MER:Här bodde Pitt och Aniston som gifta - nu säljs det

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS