Huset på ”Sweden Island” har ett snörum

LYXHUSET: I Dubai finns ett hus till salu på den konstgjorda ön ”Sweden Island” som ligger i ögruppen ”The Heart of Europe”, med snörum och egen strand. Och så klart är priset därefter.

ANNONS
|

I Dubai i Persiska viken ligger den konstgjorda ögruppen ”The World”, som består av 300 öar som tillsammans bildar en slags världsatlas. En grupp heter ”The heart of Europe” där bland annat den lilla ön ”Sweden Island” ligger. Ögruppen planerar att öppna i oktober i år och då ska där finnas 15 lyxhotell, en mängd aktiviteter och en partyö.

Till svenskön kan man ta sig med båt, eller helikopter. Det finns bara nio hus på ön, och ett av dem är till salu. Om man kommer med båt behöver man gå genom en anlagd djungel för att ta sig till huset.

ANNONS

Vikingahuset har ett guldfärgat tak, format som ett uppochnervänt skepp. Längst fram på taket sitter ett drakhuvud som utsmyckning.

Husens utformning har sannolikt inte haft historisk relevans som utgångspunkt men är tänkt att påminna om att vikingar kom från Sverige.

LÄS MER:Takvåning i New York kan bli en av historiens dyraste

Granne med ”Tyskland”

Storleken är på nästan 2 400 kvadratmeter och där finns sju sovrum varav ett är ett enormt master bedroom. Det har två walk in closets och en balkong med havsutsikt och jacuzzi. Där ovanför liggger en nöjesvåning för umgänge, och ovanför den i sin tur ligger takterrassen med havsutsikt. Förutom havet ser man också ön ”Tyskland” från huset.

Enligt Stephan Hirzel, mäklare på Luxhabitat Sotheby’s International Realty i Dubai som säljer huset – innehåller det även två kök, vardagsrum och en hiss som tar de boende mellan de sex våningarna.

På källarplan ligger ett privat spa med ett massagerum där belysningen ska likna ljuset här, en bastu, ett gym och ett av köken. Totalt har det byggts åtta badrum i hemmet.

Snörum med ”riktig” snö

I huset finns något så udda som ett snörum där snö faller från taket. Snön är krambar, så ett snöbollskrig är möjligt i det lilla rummet, eller så kan man bygga en snögubbe eller en snölykta. Med utomhustemperaturer på över 40 grader är det säkert ett bra rum att svalka sig i.

ANNONS

– Snörummet är ett upplevelserum som finns i fastigheten som man svalkar sig i efter man bastat. Det är fantastiskt att få uppleva minusgrader på en tropisk ö i en ökenstad som Dubai, skriver mäklaren Stephan Hirzel i ett mejl.

För att ta ett dopp i havet behöver de som kommer att bo där inte gå många steg, det är verkligen krypavstånd till den egna stranden. Vill man inte bada i havet ligger en infinitypool och en jacuzzi på baksidan.

LÄS MER:Hus i Bel Air till salu för 735 miljoner – har 60 rum

Importerade träd och växter

Trädgården runt guldhuset behöver ingen gräsklippning då den består av en anlagd djungel med cirka 80 importerade olika arter av träd och växter.

Var man köper sin mat framgår inte för det finns inte direkt någon Ica eller Coop-butik på svenskön. Men har man råd med det här, kanske man tar helikoptern till affären, eller så blir det take-away.

Priset för vikingahuset på svenskön är 300 miljoner kronor, men då ingår alla möbler.

Inflyttning kan ske tidigast i december, så kanske huset kan bli en mycket dyr julklapp till någon. Då ingår både prinsar och shejker som grannar.

LÄS MER:Guldpalatset är världens dyrast hem till salu

LÄS MER:Penthouse i Tel Aviv helt inrett i guld

LÄS MER:”Palais Vénitien” i Cannes kostar 1,2 miljarder

LÄS MER:Huset i Bel Air har åtta barer

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS