Takvåning i New York kan bli en av historiens dyraste

LYXHUSET: Sedan mitten av juli finns det möjlighet att köpa ett miljard-penthouse på våning 96 vid lyxiga Park Avenue. Takvåningen är på 764 kvadratmeter och har utsikt över hela New York. Säljs våningen för utgångspriset blir det den näst dyraste försäljningen i stadens historia.

ANNONS
|

På Park Avenue i New York där de kända och rika bor ligger en skyskrapa på 426 meter med bostäder för de som har väldigt mycket pengar och för de som inte är höjdrädda – för fastigheten är på hela 96 våningar.

Där har miljardären Fawaz Alhokair ett penthouse högst upp. Från sitt hem på just våning 96 har han utsikt över större delar av stan och många ikoniska byggnader som till exempel Empire State Building.

Sedan i mitten av juli finns det möjlighet att köpa denna lyxiga takvåning. Mäklare är Ryan Serhant som är känd från tv-serien ”Million Dollar Listing New York” där även svenska mäklaren Fredrik Eklund medverkar.

ANNONS
Ryan Serhant till vänster med svenska mäklaren Fredrik Eklund. Arkivbild.
Ryan Serhant till vänster med svenska mäklaren Fredrik Eklund. Arkivbild. Bild: Evan Agostini

Alhokairs lyxiga hem är på 764 kvadratmeter och innehåller nio rum varav sex är sovrum. För att ta sig in får man ta en privat hiss som ligger centralt i hemmet och precis vid vardagsrummet – vilket tar upp en hel sidan av fastigheten. Där finns en öppen spis och en matplats med utsikt över Central Park.

LÄS MER:Hus i Bel Air till salu för 735 miljoner – har 60 rum

Badkaret har utsikt över Central Park

I våningen hittar man även sju badrum, två sminkrum, ett bibliotek och ett kök med utsikt mot stadens stora park. I ett av fönstren i köket har man byggt en bänk att sitta vid för att inta en måltid eller ta en drink. Därifrån kan man se hela Central Park och stora delar av ”the big apple”.

I master-suite finns ett vardagsrum och ett par walk-in-closets. När man tar ett bad behövs varken tv eller en bok – det är bara att njuta av den makalösa utsikten över stan.

I skyskrapan finns det en hel del som är till för de boendes välbefinnande och lyxiga liv. Som en inomhuspool, en restaurang, ett gym, en yogastudio, en bastu, ett massagerum, en utomhusterrass, ett biorum, ett biljardrum, ett bibliotek, ett lekrum för barnen, en vinkällare och parkering, bland annat.

LÄS MER:Leonardo DiCaprio köpte Modern Family-stjärnans hus

Rekordpris

Men smakar det så kostar det, priset för allt detta är hela 1,5 miljarder kronor vilket är den dyraste bostaden som är till salu i New York just nu. Ägaren köpte bostaden 2016 för drygt 760 miljoner kronor, så får han utgångspriset tjänar han en bra hacka.

ANNONS

Säljs våningen för 1,5 miljarder blir det den näst dyraste försäljningen i New Yorks historia enligt uppgift.

Dock slipper den blivande köparen lägga pengar på att inreda hemmet för inredningen och konsten ingår i priset. Och det är inte vilken inredning som helst, en del kommer från lyxiga märken som Fendi, Bentley och lyxmärket Hermès. Bland annat kommer en del kuddar och filtar från just Hermès. Varje filt kostar cirka 14 000 kronor och kuddarna ligger på närmare 6 000, styck, så köparen sparar en hel del pengar.

Det enda som man kan säga är gratis, är utsikten.

LÄS MER:Matthew Perry sålde sin våning för rekordpris

LÄS MER:Penthouse i Tel Aviv helt inrett i guld

LÄS MER:”Palais Vénitien” i Cannes kostar 1,2 miljarder

LÄS MER:Johnny Depp säljer sin franska by med restaurang

LÄS MER:Tom Cruise säljer sitt vinterparadis

ANNONS