Johnny Depp säljer sin franska by med restaurang

LYXHUSET: Sedan början av 2000-talet har skådisen Johnny Depp ägt en egen by i södra Frankrike. Där finns flera gästhus, pooler och en egen restaurang. Han har försökt sälja den flera gånger och nu ska han enligt uppgift försöka igen.

ANNONS
|

Enligt flera utländska medier ska skådespelaren Johnny Depp försöka sig på att sälja sin franska by igen. Senast han försökte var 2016.

Depp har setts genom åren i filmer som Edward Scissorhands, Gilbert Grape, Chocolat, Kalle och chokladfabriken och i rollen som kapten Jack Sparrow i filmerna Pirates of the Caribbean.

Byn som ligger cirka två och en halv mil från Saint-Tropez på Franska rivieran köpte han 2001 när han levde med den franska skådespelerskan och sångerskan, Vanessa Paradis. Byn byggdes ursprungligen på 1800-talet och ligger granne med Plan-de-La-Tour.

LÄS MER:Sylvester Stallone säljer sitt miljardhem i Beverly Park

Han ska ha ägnat år och över 80 miljoner kronor på att renovera och rusta upp fastigheten. Depp ska dessutom ha inrett alla hus själv och inte använt någon inredare.

ANNONS

Den totala bostadsytan som är fördelad på ett flertal hus är på 1 000 kvadratmeter. Huvudbyggnaden är på 400 kvadratmeter och ska innehålla fem sovrum och 4 badrum. Totalt ska det finnas 15 sovrum och 14 badrum i alla hans hus. Förutom det stora huset finns det sex gästhus varav ett har tidigare varit en kyrka.

Restaurang ”Café Marcheline”

LÄS MER:Här är några av världens dyraste hem

I Depps egna by finns så mycket mer: som ett kapell, en bar och restaurang med namnet ”Café Marcheline”, en verkstad/garage och ett hus för personalen. Det finns också en vinkällare med pirattema, ett gym och en skatepark.

På utsidan har man inte bara byggt en pool utan två stycken för svalka i den heta sommarvärmen i södra Frankrike. Området är dessutom omgärdat av mycket grönska som olivträd och vingårdar, och långt ifrån grannar.

När han tidigare försökt sälja byn har köpesumman legat på cirka 227 miljoner kronor och 523 miljoner kronor. Nu ska priset vara på drygt 460 miljoner kronor men då ingår alla möbler, hans böcker och DVD-filmer och även en del konst.

Kanske kan det vara värt en halv miljard att får sova i ”Jack Sparrows” säng.

LÄS MER:Phil Collins säljer sitt lyxhus i Miami

LÄS MER:Här bodde Pitt och Aniston som gifta - nu säljs det

LÄS MER:Kändisarnas hem säljs för miljoner – titta in i deras lyxhus

LÄS MER:Här är kändisarna som sålt och köpt nya hem under året

ANNONS