Guldpalatset är världens dyrast hem till salu

LYXHUSET: I Caesarea, Israel, ligger det hem som just nu är dyrast att köpa i världen, i alla fall på den öppna marknaden. Och det är ingen dålig kåk man får. Hemmet är på 6 400 kvadratmeter, har 15 badrum och är inrett i marmor och i guld.

ANNONS
|

För den som verkligen vill slå på stort och köpa ett speciellt hem finns det möjlighet att göra det nu. I Caesarea, Israel, ligger ett hus på nästan 6 400 kvadratmeter som är till försäljning sedan en tid tillbaka.

Prislappen är på drygt 2,1 miljarder kronor vilket gör det till det dyraste hemmet som är till salu just nu på öppna marknaden i världen. Det finns ett hus i Los Angeles som håller på att byggas som ligger på ungefär samma pris. Annars ligger flera hem på mellan 1 och 1,5 miljarder kronor.

Ägaren är en rysk affärsman och miljardär som heter Valery Kogan, han är delägare av Domodedovos internationella flygplats utanför Moskva. Kogan byggde lyxhuset 2013, och han ska enligt utländsk media också äga ett penthouse i Tel Aviv – som också det är inrett i guld.

ANNONS

2020 lade han ut sin hem på 5th Avenue i New York till försäljning för strax under 400 miljoner kronor. Det var inrett i samma stil som huset i Israel. Om det är sålt är oklart.

Hall på 236 kvadratmeter

Så vad får man för den hisnande summan och 6 400 kvadratmeter?

Jo, ett hem med havsutsikt, och där mycket är inspirerat av rokokons och barockens arkitektur, och inrett i marmor, guld, onyx och med silkesmattor.

Redan i den stora hallen märks det att ägaren inte sparat på slantarna. För den är på 236 kvadratmeter, har ett målat glastak, en enorm kristallkrona och en marmortrappa som tar besökarna en våning upp. Vill man inte ta trappan finns där hissar.

I hallen märks ägarens intresse för guld. Valvet, trappräckena, listerna och delar av golvet är i guld. Husets lister ska till och med vara i 14 karat guld.

Bostaden har fem sovrum och 15 badrum. På bottenvåningen ligger ett par vardagsrum, varav ett ska vara på 500 kvadratmeter, en bar, biljardrum med målat glastak, en matsal, frukostrum, ett kök, ett bibliotek, flera badrum, ett kapprum och ett trädgårdsrum, bland annat.

På övervåningen ligger de fem enorma sovrummen, varav ett har två badrum. Där finns också arbetsrum och flera walk-in-closets och omklädningsrum. Sovrummen är inredda med möbler inspirerade från barocken. Men här har man sparat på guldfärgen.

ANNONS

LÄS MER:Hus i Bel Air till salu för 735 miljoner – har 60 rum

Guldkranar i badrummet

Badrummen är så klart inredda i marmor, och flera av dem går i blått och guld, där guldkranar verkar vara en självklarhet.

I hemmet finns också ett vinrum, ett biorum, ett spa med gym och flera bastur, och en stor inomhuspool som skiljer sig från de flesta andra. Den ligger nedsänkt i ett marmorgolv, har guldlister och möblerna är inga vanliga loungemöbler, utan de är i samma stil som de i sovrummen. Solljuset kan sippra in genom det målade glastaket.

Utsidan är lika grandios som insidan, med sitt poolområde i marmor. Tröttnar man på fågelkvitter och havets brus finns där finns en inbyggd stereoanläggning och en stor utomhus-tv.

I trädgården har man byggt två fontäner med romerska statyer (givetvis i guld) som pryder dem.

Israels före detta premiärminister Benjamin Netanyahu bor i närheten, kanske kommer han att vilja ta en drink eller två med sina nya grannar.

Fastigheten har varit till salu i flera år utan att hitta en köpare.

Sugen på att köpa? Fastigheten säljs av Israel Sotheby's International Realty.

LÄS MER:Penthouse i Tel Aviv helt inrett i guld

LÄS MER:Takvåning i New York kan bli en av historiens dyraste

LÄS MER:Här är några av världens dyraste hem

LÄS MER:Här är staden där de superrika köpte flest bostäder under 2020

LÄS MER:”Palais Vénitien” i Cannes kostar 1,2 miljarder

ANNONS