I höst öppnas Bar el Guiri av krögaren Peter Segerdahl, som känns igen från Spanska köket och Moon Thai Kitchen.
I höst öppnas Bar el Guiri av krögaren Peter Segerdahl, som känns igen från Spanska köket och Moon Thai Kitchen. Bild: Visionsskiss

Spansk restaurang öppnar på Kungsportsplatsen

Krögaren bakom Spanska köket öppnar i höst nytt mitt i stan. Men veckans spaningar från krogvärlden innehåller även mexikansk mat i Gamlestaden och bullar i Bagaregården.

ANNONS
|
Veckans spaningar
Bild: Visionsskiss

Spansk krog mitt i stan

Kungsportsplatsen 1

Minns ni när spansk mat på restaurang var ungefär baconlindade dadlar? Det var länge sedan nu, men det spanska köket är ändå inte representerat i proportion till sin briljans på den göteborgska restaurangkartan. Nu blir det i alla fall lite mer av den varan, när Bar el Guiri flyttar in i rejäla och centrala lokaler på Kungsportsplatsen. En destination i fyra delar: pintxosbar, klassisk restaurang, heladería, med sötsaker som churros och på övervåningen blir det en grönskande lounge med boule och shuffleboard (kommer det från Spanien?).

Krögaren bakom, Peter Segerdahl, är en gammal bekant till göteborgarna, vi känner honom från Spanska köket och Moon Thai Kitchen – vilket inte bådar illa alls.
”Jag har en förkärlek till Spanien och det spanska köket efter att både ha levt där i 14 år och även rest runt mycket”, hälsar han i ett pressmeddelande.

Och inte mår Kungsportsplatsen dåligt av ett ställe med ambition att slinka in på – men först ska hösten sänka sig över oss, i slutet av november planeras öppning.
Veckans spaningar
Bild: AnnaCarin Isaksson

Mexikanskt till Gamlestaden

Slakthusområdet

Underbara La Fonda Mexicana har hållit till på Ringön, men växte ur lokalerna och har under ganska lång tid letat nytt hem – nu har de hittat ett! Från början aviserade den här genuina, familjära restaurangen att de ville stanna på Ringön, men de har hittat ett område som väl är så nära man kan komma: Gamlestadens fabriker. Här fixas och förbereds det för att kunna ha servering framöver, och redan nu verkar grannsämjan vara god – 6 oktober arrangeras en mexikansk middag ihop med Wine Mechanics.
Veckans spaningar
Bild: Anna Ekströmer

Nytt kafé i Bagaregården

Waernsgatan 1

I somras slog Waernet upp portarna, till alla Bagaregårdsbors stora glädje får man förmoda. Det är ett kafé och showroom med fika, hantverkskaffe, lunch och inredningsprylar att inspireras av eller handla, i helmysig miljö. Men så fick ägarna tillökning (grattis!) och dörrarna stängdes tillfälligt. Nu meddelar de dock det går bra att komma och fika igen.

LÄS MER:Göteborgs första bulgariska restaurang har öppnat

LÄS MER:Bakpotatisen gör comeback på Göteborgs matscen

LÄS MER:Alla GP:s guider till restauranger i Göteborg

Anmäl dig till nyhetsbrevet GP Mat och dryck

Få tips på vin, öl och recept inför helgen och det bästa från Göteborgs restaurangliv. Ett nyhetsbrev för dig som är 25 år eller äldre.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS