GP skriver varje vecka om de senaste krognyheterna, den här gången bjuds det på baos, pasta och affärslunch.
GP skriver varje vecka om de senaste krognyheterna, den här gången bjuds det på baos, pasta och affärslunch.

Pasta till Olskroken och baos till Saluhallen

Krognyheterna fortsätter att avlösa varandra. Bland veckans spaningar finns en ”ravioleria” i Olskroken, ett nytt bao-ställe i Saluhallen och en ”affärskrog” vid Lilla Bommen.

ANNONS
|
Veckans spaningar
Bild: Faccia Grassa

Ravioli i Olskroken

Kobbarnas väg 1C

Nog förtjänar östra sidan av stan alla trevliga ställen som poppar upp, västerut har de varit bortskämda länge nog nu. Men en sak de inte har där borta i Majorna, det är en egen raviolirestaurang. Det kommer Olskroken att få någon gång under hösten, när Faccia Grassa fått allt i ordning.

Det blir en ravioleria och vinbar med kvarterkrogskänsla, där man även kan gå kurser då och då för att lära sig att göra pasta med rullpinne – så där som mormödrarna gör i Italien.
– Kunskapen om pasta i Sverige kan generellt förbättras. Pizzan har haft sin revolution, nu är det dags för pastan. Det är en väldig skillnad om du äter äggpasta från norra Italien eller durumpasta nere i södra, säger Johan Blomberg som är krögaren och pastamästaren bakom stället.

När portarna väl slår upp är det raviolin du ska testa först, hälsar han. Sedan kan du gå över på andra italienska smårätter och mer pasta. Håll utkik för öppningsdatum!
Veckans spaningar
Bild: 14m2 bao

Baos i Stora Saluhallen

Stora Saluhallen

Inte var det många år sedan gemene göteborgare åt sin första bao? Nu är de i alla fall standard i lunchutbudet, och en ytterligare bidragande faktor till det ligger i Stora ­Saluhallen, som för övrigt har bjudit på många goda nyheter de senaste åren. Detta ställe heter 14m2 bao, och är väl precis vad det heter – ett krypin som säljer underbara små asiatiska fluffiga bröd med smakrika fyllningar.
Veckans spaningar
Bild: Objektiv mat & bar

Affärskrog vid Lilla Bommen


Sankt Eriksgatan 6


Att jobba ihop med andra som du inte jobbar ihop med är numera näst intill standard, vi kallar det co-working. Entreprenörsgatan är experter på detta, med tre lokaler i stan. Det senaste tillskottet öppnade i vintras i Hasselblads gamla kamerafabrik, och här ska nu även bli restaurang. Det är restaurangen och affärs­krogen Objektiv mat & bar som öppnar, troligtvis i oktober. Det innebär öppettider från frukost till middag, och meny med fokus på svenska rätter – husman till lunch, mer modernt till middag. Bara epitetet affärskrog lockar, här bokar vi lunchmöte i höst.

LÄS MER:Ny vinbar i Majorna och andra nyheter i Göteborg

LÄS MER:Spansk restaurang öppnar på Kungsportsplatsen

LÄS MER:Göteborgs första bulgariska restaurang har öppnat

Anmäl dig till nyhetsbrevet GP Mat och dryck

Få tips på vin, öl och recept inför helgen och det bästa från Göteborgs restaurangliv. Ett nyhetsbrev för dig som är 25 år eller äldre.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS