Veckans krogspaningar innehåller en ny vinbar, karaoke och två nyöppningar kring Rosenlund.
Veckans krogspaningar innehåller en ny vinbar, karaoke och två nyöppningar kring Rosenlund. Bild: Olof Ohlsson

Ny vinbar i Majorna och andra nyheter i Göteborg

Veckans krogspaningar: I Majorna öppnar en ”discogris” till vinbar, området kring Rosenlund får allt fler krogar och för karaokefantasterna finns nu ännu ett ställe att bege sig till.

ANNONS
|
Veckans spaningar
Bild: Suggan

Suggan i Majorna

Karl Johansgatan 58

På ett hörn i Majorna håller det på att grejas – det ska bli vinbar! Med alla fina och populära sådana som stan fått de senaste åren vore det märkligt om inte denna nöjeslystna stadsdel fick några fler. Suggan heter denna nykomling, som hoppas kunna öppna ”innan den första snön faller”. Bakom satsningen står ett gäng på fyra personer, med bakgrund på olika krogar i stan, som Vasa Allé, Ginas bistro på Hedin bils huvudkontor och Vällagat i Gårda, men även Astoria i Stockholm.

På det nya stället strävar de efter att uppfylla sin dröm om en kvällskrog där man vill hänga varje dag, med fokus på små vingårdar utan tillsatser. Det blir mat utan krångel, på råvaror från mindre producenter.

”Vinet kommer flöda och vår discogris ska lysa upp Majorna nu när vintern närmar sig”, hälsar kvartetten.
Veckans spaningar
Bild: Alba

Äntligen Alba

Järntorgsgatan 4

Patisserie i all ära, men nu vill vi ha mat! Och det får vi. I slutet av augusti öppnade Alba, restaurangen som hör till nya Röda Rummet. Både meny och stämning ligger en bit från vad vi var vana att se och hur vi kände oss på adressen förr, men något sorglöst och fint knyter ändå ihop nu- och dåtid.
Veckans spaningar
Bild: Anders Ylander

Skönsång på Potatisen

Värmlandsgatan 15

Det våras utan tvekan för karaoke­fantasterna. Där tidigare generationer haft ett något begränsat utbud i staden, kan man nu välja och vraka. För den som inte gärna lämnar Andra Långgatan men ändå vill bjuda på en låt har nu restaurang Potatisen också börjat med skönsång – i riktigt trendig kombination med innerätten bakad potatis.
Veckans spaningar
Bild: Olof Ohlsson

Chicca Belloni har öppnat

Rosenlundsgatan 4

Är det ändå inte lite ironiskt att Kultur i Västs gamla lokaler i Rosenlund renoverats för att ge känslan av ”San Remo under dess jetsetiga storhetstid”? Ja, kanske är det precis vad vi behöver i höst. Det är i alla fall vad nya Chicca Belloni erbjuder, tillsammans med italiensk mat på prima råvaror och ambitiösa drinkar. Men behöver vi mer finpizza? Det återstår att se, vägg i vägg öppnas så småningom också pizzabaren Bennys, som serverar pizzabitar i dinermiljö – det kan vara ett riktigt vinnande koncept. Bakom det hela ligger Esperantogruppen, som även driver bland annat Zamenhof, Barabicu, Tranquilo och Stranger.

LÄS MER:Spansk restaurang öppnar på Kungsportsplatsen

LÄS MER:Göteborgs första bulgariska restaurang har öppnat

LÄS MER:Bakpotatisen gör comeback på Göteborgs matscen

Anmäl dig till nyhetsbrevet GP Mat och dryck

Få tips på vin, öl och recept inför helgen och det bästa från Göteborgs restaurangliv. Ett nyhetsbrev för dig som är 25 år eller äldre.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS