Minnesmästaren Jonas von Essen testas i GP:s studio

Han blev känd för hela svenska folket när han på ett kaxigt sätt klarade miljonfrågan i Postkodmiljonären. På lördagen besökte minnesmästaren Jonas von Essen GP:s studio under Göteborgsvarvet där han ställdes på prov av programledare Sophia Magasanik.

ANNONS
|

Inför sin medverkan hade Jonas von Essen fått i uppdrag att memorera alla vinnarna i Göteborgsvarvet samt deras segertider och vilket år de vann.

– Det har gått bra. Det är egentligen inte så jättemånga eftersom det bara har hållit på sedan 1980. Men det blev svårare och svårare namn efter hand, Mats Erixon var ganska lätt men i slutet blev det svårare, säger Jonas von Essen.

Programledaren Ola Jodal:

– Det hade varit lättare för dig om svensk löpning var bättre med andra ord?

Fick svara på frågor under en minut

Väl i studion fick han under en minut svara på frågor från programledaren Sophia Magasanik, vilket han gjorde med bravur. Han svarade rätt på alla frågor tack vare en minnespromenad hemma hos sin moster i Örgryte.

ANNONS

För att komma ihåg saker tar Jonas von Essen nämligen hjälp av bilder. När han skulle memorera så många decimaler i Pi som bara möjligt använda han sig bland annat av sin kompis mamma och en hamster, vilket ledde till en ganska dråplig ihopblandning.

– Jag har en bild för varje tresiffrigt tal. Så en bild är min kompis mamma, 372, och en med en hamster, 503. När det är så många bilder kan det ibland bli att man blandar ihop ett par och min kompis mamma är lite lik en hamster så känsla kan ibland bli lite likt. Det var det som hände, säger von Essen.

Se Jonas von Essens besök i studion i spelaren ovan.

LÄS MER:Kenyansk vinst i Göteborgsvarvet 2023

LÄS MER:Agnes Wold slår ner myten om träning

LÄS MER:Fler kollapser än vanligt under Göteborgsvarvet: ”Mycket att göra”

LÄS MER:Nytt världsrekord under Göteborgsvarvet till familjen Skårbratt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS