Nytt världsrekord under Göteborgsvarvet till familjen Skårbratt

Förra året var det pappa Johan Skårbratt som slog världsrekord när han sprang Göteborgsvarvet med fyra barn i barnvagn på tiden 1,34.
I år var det mamma Hannas tur.
– Förra rekordet var 2,14 och jag tror vi kom in runt 1,55 så vi hade lite marginal, men det var jobbigt, säger hon efter målgång.

ANNONS
|

Ni minns kanske familjen Skårbratt, Johan och Hanna, som förra året sprang Göteborgsvarvet tillsammans med sina fyra barn i en specialanpassad barnvagn.

På tiden 1,34 skrev de in sig i Guinness rekordbok som snabbaste någonsin att springa ett halvmaraton med fyra barn.

Mamma Hanna slog världsrekord

Då var det pappa Johan som sprang med barnvagnen men när de i år var tillbaka i Slottsskogen hade mamma Hanna tagit över stafettpinnen.

Och återigen blev det en rekordtid.

– Förra rekordet var 2,14 och jag tror vi kom in runt 1,55 så vi hade lite marginal, men det var jobbigt, säger Hanna Skårbratt efter målgång.

ANNONS

Importerade en barnvagn för att kunna springa

Johan och Hanna har alltid gillat att springa och ville inte sluta trots att familjen växte med fyra person efter dubbla tvillingpar.

– Vi såg ingen anledning till att sluta så vi importerade den här vagnen. Det är väldigt bra, vi bor i stan så det är ett transportmedel och vi kör med den varje helg på utflykter. Barnen är vana och älskar det, säger Hanna.

Hur får ni barnen att sitta still?

– Göteborgsvarvet är väldigt mycket att titta på. Det är ambulanser, polisbilar, folk som showar. Vi satte deras namn på vagnen så folk har hejat på dem hela vägen, det var inga problem, säger Hanna och fortsätter:

– Förra året var de minsta ett år och då sov de nästa hela vägen. Och de brukar sova vid den här tiden men de höll sig vakna hela tiden nu för det var så mycket att titta på.

LÄS MER:Se de bästa bilderna från Göteborgsvarvet

LÄS MER:Fler kollapser än vanligt under Göteborgsvarvet: ”Mycket att göra”

LÄS MER:Kenyansk vinst i Göteborgsvarvet 2023

LÄS MER:Familjen Skårbratt slog världsrekord under Göteborgsvarvet

ANNONS