Lyxhuset har sex kök, tre pooler och en akvarietunnel

LYXHUSET: I ett bergigt område i en av de varmaste städerna i Kalifornien ligger ett stort lyxigt hus som är speciellt. Vad sägs om tre pooler, en akvarietunnel med hajar och exotiska fiskar och ett kontor som ligger insprängt i ett berg, bland annat.

ANNONS
|

I Palm Desert, Kalifornien, ligger ett hus som är till salu som nog skulle göra familjen Flinta sugna på ett köp med sin steninredning och steniga exteriör. Men för att köpa det här huset funkar garanterat inga stensedlar.

Det extravaganta huset byggdes 2007 och ligger i ett torrt och bergigt område med utsikt över golfbanor och stadsmiljö.

Hela fastigheten är på närmare 3 000 kvadratmeter, inklusive tiobilsgaraget. Så det finns gott om plats för de sju sovrummen och de 12 badrummen.

Givetvis innehåller det en hel del till, som flera vardagsrum och matsalar, en bar, ett medierum, walk-in-closets, en vinkällare och ett stort skafferi. Och för att ta sig mellan våningarna kan man åka i husets glashiss. Ett lite annorlunda hemmakontor finns där då det ligger insprängt i ett berg en bit bort från huset.

ANNONS

LÄS MER:Guldpalatset är världens dyrast hem till salu

Inte en granne i sikte när man ligger vid poolen.
Inte en granne i sikte när man ligger vid poolen.

Akvarietunnel mellan matsal och vardagsrum

I vanliga hem brukar det ju finnas ett eller kanske två kök, i det här finns hela sex (!) kök, så kanske kan varje familjemedlem ha sitt eget. I flera av dem finns öppna spisar att hänga framför när man äter frukost, eller något annat mål.

Vill man äta i en av matsalarna får man en udda promenad till den, för dit går man genom en tunnel som består av två akvarietankar med exotiska fiskar och hajar. Nuvarnade ägare verkar gilla fiskar för redan i entrén möts man av koifiskar som simmar runt i en damm.

Apropå öppna spisar ska det finnas totalt 21 stycken inomhus och utomhus, en del av dem ligger i sovrummen, i köken och vardagsrummen, men också på flera uteplatser. Men frågan är hur mycket de används för att få värme, för Palm Desert tillhör en av de varmaste orterna i Kalifornien.

På sommaren kan temperaturen stiga upp till 45 grader dagtid och på nätterna blir det då mellan 23 och 27 grader varmt. Men nätterna på vintern blir kyliga då temperaturen sjunker till mellan fem till tio grader. Då kan det nog vara bra med 21 stycken brasor.

LÄS MER:Takvåning i New York kan bli en av historiens dyraste

Tre pooler på utsidan

Utsidan av lyxhuset går inte heller av för hackor, där finns till exempel ett gästhus med fyra sovrum, kök och vardagsrum. Blir det så varmt som 45 heta grader, så är det skönt att ha någonstans att svalka sig och här har man inte snålat med poolerna, för det finns hela tre stycken. Över en av poolerna går det en bro över till andra sidan där det ligger ett uteplats med en eldstad för lite romantiskt mys kanske.

ANNONS

Med tre pooler är så klart poolområdet stort och där kryllar av ställen att äta på, sola på, grilla, eller bara chilla med något kallt att dricka. På området finns också ett poolhus, vattenfall, en utomhusdusch och en jacuzzi. Vill man hålla sig i forma kan man göra det på sin tennisbana eller på en av alla golfbanorna som ligger ett stenkast från fastigheten.

Priset för allt detta är nästan en halv miljard kronor och då ingår de flesta av möblerna och konstverken. Men om den nya ägaren måste köpa egna hajar eller om de följer med köpet, framgår inte.

LÄS MER:Elon Musk säljer sitt hem

LÄS MER:Pierce Brosnan säljer sitt hus för strax under en miljard

LÄS MER:Se Drakes hyrda hus i Beverly Hills

LÄS MER:Huset på ”Sweden Island” har ett snörum

LÄS MER:Jon Bon Jovis hem säljs

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS