Arkivbild. En amerikansk kvinna som varit försvunnen i en vecka hittades på måndagen. Hon hade då suttit fast i ett lerdrag i flera dagar i en nationalpark. Bilden har inget med händelsen att göra.
Arkivbild. En amerikansk kvinna som varit försvunnen i en vecka hittades på måndagen. Hon hade då suttit fast i ett lerdrag i flera dagar i en nationalpark. Bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Marcio Jose Sanchez

Kvinna försvann i en vecka – satt fast i lera i amerikansk nationalpark

En kvinna från USA som varit försvunnen i en vecka hittades på måndagen i en nationalpark. Hon hade då suttit fast i lera i flera dagar och inte kunnat komma loss.

ANNONS
|

Den 31-åriga kvinnan försvann runt lunchtid den 26 juni från sitt hem strax söder om Boston i USA. Enligt myndigheterna brukade hon ge sig ut för att besöka närliggande naturområden, men oro väcktes när hon inte dök upp igen, rapporterar New York Times.

Under dagarna som följde inleddes en omfattande sökinsats efter kvinnan. Polisen tog hjälp av flera myndigheter och använde sig av allt från polishundar och helikoptrar för att försöka lokalisera kvinnan.

I inlägg på sociala medier började de även be om hjälp från allmänheten att hålla utkik efter henne. Hon hade inte haft med sig sin mobiltelefon och hade troligtvis inte heller några pengar på sig, noterade de i ett inlägg. Därför uttryckte de oro att hon kunde ha varit utan mat och vatten i flera dagar.

ANNONS

– Om ni bor nära vatten, kolla under alla kanoter eller flottar du kan ha, om du har ett uthus, ett skjul, eller under verandan, var som helst som hon kan ha sökt skydd, sa polischefen Donna McNamara under en presskonferens på torsdagen den 29 juni, enligt Boston25News.

Hittades fast i leran i ett träsk

Först den 3 juli, en hel vecka efter att kvinnan försvunnit, skulle ett genombrott komma.

Ett par vandrare som var ute i nationalparken Borderland State Park, beläget söder om Boston, kunde höra någon ropa på hjälp och de kontaktade myndigheterna.

När polisen kom till platsen hittade de kvinnan som satt fast i lera i ett träskliknande område.

"Tre officerare fick vada 15 meter från stranden, genom tjockt buskage och träsk, för att nå kvinnan", sa polisen i ett uttalande, enligt New York Times.

De tror nu att hon suttit fast i leran i minst tre dygn, utan att kunna komma loss. Men myndigheterna kunde hjälpa henne ur leran och bar henne till strandkanten.

Kvinnan var alert och vid medvetande när hon hittades och fördes till sjukhus för att behandlas för icke-livshotande skador. Det är fortfarande oklart hur och varför hon fastnat i leran.

"Allmänheten gav aldrig upp hoppet om att hon skulle hittas säkert", sa polisen i ett uttalande.

ANNONS

LÄS MER:Försvunnen flicka från USA hittad efter sex år – kändes igen från Netflix-serie

LÄS MER:10 döda fiskare hittad i frys ombord båt i Bangladesh

LÄS MER:Spansk kvinna levde 500 dagar ensam i en grotta – nu har hon kommit ut

LÄS MER:Simmare försvunnen i engelska kanalen

ANNONS