Försvunnen flicka från USA hittad efter sex år – kändes igen från Netflix-serie

I sex år har amerikanska myndigheter letat efter en flicka som blivit bortrövad av sin mamma, som inte haft vårdnad om flickan.
Nu har flickan hittats i en annan delstat ungefär 100 mil bort efter att en person känt igen henne från en tv-serie på Netflix. Flickan väntas återföras till sin pappa som har ensam vårdnad om barnet.

ANNONS
|

Det var i juli 2017 som en nioårig flicka försvann efter att hon varit på en campingresa med sin mamma i USA. Myndigheterna misstänkte snabbt att hon blivit bortförd av föräldern från sitt hem i utanför Chicago, Illnois.

Bara några månader tidigare hade flickans pappa fått ensam vårdnad om flickan, men hennes mamma hade fått rätt till övervakade träffar med henne, rapporterar CNN. Trots en omfattande sökinsats från både myndigheter och allmänheten så hittades hon inte.

Men nu, sex år senare, har polisen fått ett nytt tips som lett till att flickan kunnat spåras.

Kändes igen från tv-serie

I lördags var det en kvinna i Asheville, North Carolina – runt 100 mil bort – som såg en ung flicka gå in i en affär. Kvinnan kände då igen henne från Netflix-serien ”Olösta mysterium”, där den försvunna flickan hade varit med i ett avsnitt som handlade om barn som rövats bort av sina föräldrar.

ANNONS

Kvinnan kontaktade då myndigheterna, vilket ledde till att den nu 15-åriga flickan hittades, rapporterar NBC Chicago. Hon ska nu återförenas med sin pappa i Illinois.

”Jag är överlycklig över att (min dotter, red. anm.) är hemma och är säker. Jag vill tacka polisen, det nationella centret för försvunna barn och alla brottsbekämpande myndigheter som hjälpt till med hennes fall”, säger flickans pappa i ett uttalande.

Flickans mamma har gripits och ska ställas inför rätta i juli. Vad hon anklagas för är i nuläget inte känt.

LÄS MER:Händelserna vi inte glömmer: Försvinnandet av Madeleine McCann

LÄS MER:32-åring som misstänks ha kidnappat Filippa misstänks för mord

LÄS MER:Brittiskt par kidnappades under campingresa – blev krokodilmat

ANNONS