En 42-årig man har försvunnit under ett försök att korsa den 34 kilometer långa engelska kanalen. Nu har sökinsatsen efter honom avslutats.
En 42-årig man har försvunnit under ett försök att korsa den 34 kilometer långa engelska kanalen. Nu har sökinsatsen efter honom avslutats. Bild: Daniel Cole

Simmare försvunnen i engelska kanalen

En brittisk simmare som försökt simma över den engelska kanalen har försvunnit. En omfattande sökinsats som involverat flera länder nu avslutats, rapporterar BBC.

ANNONS
|

På tisdagsmorgonen gav sig den 42-åriga simmaren ut på den krävande utmaningen, som han tränat för i nästan två års tid. Att korsa den engelska kanalen var tänkt som ett välgörenhetsprojekt där han hoppades samla in strax under 300 000 kronor.

Den engelska kanalen sträcker sig 34 kilometer mellan Frankrike och Storbritannien och kan ta en simmare allt från 7 till 27 timmar att korsa.

42-åringen, som arbetade som brandman, uppgav på sociala medier för två veckor sedan att simningen fått skjutas upp på grund av dåligt väder. När han gav sig av på tisdagen den 20 juni hade han till en början sällskap av en stödbåt, men trots det försvann han efter några timmar.

ANNONS

Klockan 14.15 på tisdagen fick polisen i Kent in en rapport om att en simmare försvunnit ute i franskt vatten.

Sökinsats avslutad – mannen inte hittad

En omfattande sökinsats inleddes, som involverat militära helikoptrar liksom polisbåtar och insatser från flottan. Även Frankrike och Belgien har bistått Storbritannien i sökandet efter mannen.

På torsdagsförmiddagen meddelades det att sökinsatsen efter mannen avslutats.

Hans försvinnande beskrivs som "obeskrivligt sorgligt" av West Midlands Fire Service, rapporterar BBC.

"Vi ger hans familj allt stöd vi kan i denna plågsamma tid", säger brandchefen Wayne Brown, en kollega till mannen.

ANNONS