<em id="emphasis-d1907deef01876135270ea6ce85c46a5">Arkivbild på fiskare vid den bengaliska viken.</em> Fiskarna som hittats döda ombord en fiskebåt i Bangladesh tros ha blivit dödade, uppger bangladeshiska myndigheter.
Arkivbild på fiskare vid den bengaliska viken. Fiskarna som hittats döda ombord en fiskebåt i Bangladesh tros ha blivit dödade, uppger bangladeshiska myndigheter. Bild: Mahesh Kumar A

10 döda fiskare hittad i frys ombord båt i Bangladesh

För två veckor sedan försvann en båt med tio fiskare från Bangladesh ombord. Nu har båten och dess besättning dykt upp igen. Alla ombord ska ha hittats döda inne i båtens frysrum.

ANNONS
|

På söndagskvällen hittades en sänkt fiskebåt vid en vik nära Bakkhali-floden i den bengaliska viken i Bangladesh, rapporterar New Age Bangladesh.

Båten, som ska ha försvunnit strax över två veckor sedan, fördes till den närliggande kuststaden Cox’s Bazar för att undersökas.

Ombord hittade man då den döda besättningen, vars kroppar fanns inne i det kylrum som vanligtvis används för att förvara fisk.

Misstanken: Pirater dödade alla ombord

Myndigheter misstänker nu att det varit pirater som angripit båten och dess besättning, uppger Rafiqul Islam, befälhavare vid polisen i Cox’s Bazar.

– Vi tror att de dödades på ett planerat sätt eftersom luckan till kammaren stängdes utifrån. Båten kantrade i viken på grund av att vatten trängde in genom ett hål under båten. Angriparna kan ha gjort hålet för att döda offren och förstöra fiskebåten, säger Rafiqul Islam till New Age Bangladesh.

ANNONS

Flera av kropparna ska ha hittats bundna med rep och fiskenät, vilket gör att man misstänker att personerna attackerats och övermannats. Dödsorsaken är inte fastställd, vilket myndigheterna just nu arbetar med att göra samtidigt som de försöker fastställa offrens identitet.

LÄS MER:Karibiens spökbåtar bär lik från andra sidan havet

LÄS MER:Massiv brand i flyktingläger lämnar 12 000 hemlösa: ”Vet inte vad som kommer att hända med oss”

LÄS MER:Jättebrand förstörde marknad mitt i huvudstad

ANNONS