Dubais dyraste bostad till salu – har en jacuzzi i 24 karats guld

LYXHUSET: Allt är inte guld som glimmar brukar man säga, men i palatset ”The Marble Palace” stämmer det inte. Bostaden är nämligen dekorerad med 700 000 ark av bladguld och har en jacuzzi som går i 24 karats guld. Efter 12 år är den enorma bostaden i Dubai klar och säljs nu för miljarder.

ANNONS
|

I ett av Dubais mest exklusiva område Emirates Hills, ligger ”The Marble Palace” som är till salu för första gången sedan det stod klart 2018, efter 12 års byggande. Fastigheten ska vara den dyraste bostaden i Dubai och är nu till salu för nästan 2,3 miljarder kronor.

Bostaden är på 5 600 kvadratmeter och har en diskret utsida, men tar man ett kliv in, möts man av ett hem som är allt annat än diskret. Och inredningen är nog inte för alla.

Guldpalatset, som man kan kalla det, är inspirerat av Europas slott och palats och är dekorerat med 700 000 ark av bladguld som tog nio månader att applicera. Det har också 160 marmorpelare och två glaskupoler som är handsnidade av 17 franska hantverkare – vilka tog 2,5 år att färdigställa. Bostaden är också inredd med marmor från Italien till en kostnad av flera miljoner kronor.

ANNONS

Har en jacuzzi i 24 karats guld

I hemmet finns fem sovrum varav det största är på 370 kvadratmeter. Ett av gästrummet används i dag till förvaring av vin av den nuvarande ägaren.

I bostaden finns också 12 personalrum med plats för 25 sovande, 19 badrum, ett 200 kvadratmeter stort gym, en koi-damm, ett poolrum med inomhuspool, ångbad, bastu, och en 24-karats guldjacuzzi. I den kombinerade matsalen och vardagsrummet på entréplan har man byggt ett enormt akvarium fyllt med koraller att titta på.

Har man mycket kontanter och smycken att förvara finns det två bankvalv i hemmet. Och för den egna säkerheten är det byggt ett säkerhetsrum att gömma sig i, om man får ovälkommet besök.

På utsidan ligger bland annat en utomhuspool, ett underjordiskt garage för sexton bilar och en sjö med en paviljong.

Enligt mäklaren är det mellan fem och tio personer i världen som är rika nog att köpa fastigheten och som gillar inredningen. Tidigare i sommar ska två potentiella köpare varit och tittat på ”guldpalatset”, varav en av dem redan äger tre hus i området. Är de sugna på att flytta in finns det möjlighet att köpa till 400 objekt ur ägarens privata samling av möbler och konstverk.

Huset säljs av Luxhabitat Sotheby’s International Realty.

ANNONS

LÄS MER:Huset på ”Sweden Island” har ett snörum

LÄS MER:"The Manor” med 123 rum är till salu i Los Angeles

LÄS MER:Sloane House ett av världens största och dyraste hus är till salu

LÄS MER:USA:s dyraste bostad ligger i New York

ANNONS