USA:s dyraste bostad ligger i New York

LYXHUSET: USA:s dyraste bostad ligger i New York och är till salu. Det är ett nybyggt penthouse i det 131 våningar höga Central Park Tower. Förutom den hisnande höjden lär prislappen på över 2,7 miljarder kronor få många att kippa efter andan. Men köparen får då bland annat tillgång till husets spa, ett par pooler, en privat restaurang och bar.

ANNONS
|

På de tre översta våningarna i nybyggda Central Park Tower, som är världens högsta bostadstorn, ligger en takvåning som är till salu för över 2,7 miljarder kronor. Säljs bostaden för den summan ska det vara den dyraste som någonsin sålts i USA. Tidigare rekordet låg på cirka 2,5 miljarder. Faktum är att bostaden är den dyraste som är till salu i världen just nu på den öppna marknaden.

Förutom de 2,7 miljarderna tillkommer 760 000 kronor i skatter och avgifter, i månaden.

Central Park Tower ligger på 57:e gatan och bara några steg ifrån populära Central Park och Fifth Avenue med all lyxshopping. Tornet innehåller 179 bostäder.

ANNONS

Bostaden som är till salu är den största lägenheten som säljs i New York just nu med en storlek på 1 600 kvadratmeter och 23 rum. Bland annat finns sju sovrum, elva badrum och en spiraltrappa som binder ihop våningarna. I bostaden finns till exempel en balsal på 186 kvadratmeter med flera meter i takhöjd, och en salong på 140 kvadratmeter.

Terrass på våning 131

På våning 129 som är bostadens nedersta plan, ligger bland annat ett vardagsrum, en matsal, ett observatorium, bibliotek, biorum, en enorm salong, kök med frukostrum och ett par gästrum.

Tar man trappan eller den privata hissen upp till våning 130 hittar man fem sovrum med egna badrum. Master-suite har ett vardagsrum, ett par omklädningsrum och badrum. På våningen finns ett bonusrum som passar som spelrum.

Våning 131 är till för fest och umgänge, där ligger den enorma balsalen med utgång till en inglasad terrass på 130 kvadratmeter. När terrassen ligger på våning 131, då ser man långt och det mesta. Som till exempel Empire State Building, Frihetsgudinnan och hela Central Park. På våningen finns också två badrum, ett kapprum, ett cateringkök, kontor, en servicehiss, förråd och ett rum som passar till ett gym.

Hela fastigheten andas lyx, vilket syns redan i entrén där det till exempel hänger en stor kristallkrona med 2 000 kristaller. För de boende finns allt möjligt som måste sätta guldkant på deras liv, som bland annat en lounge med biljardbord, en utomhuspool med soldäck, och en biograf.

ANNONS

Central Park Club är en exklusiv klubb för de boende

På våning 100 ligger Central Park Club som är en privat och exklusiv klubb med bar och restaurang. Från klubben har man utsikt över Manhattans skyline, Hudson River och Central Park. Restaurangens meny är komponerad av tre kändiskockar som alla har fått Michelinstjärnor. På samma våning finns en vin- och cigarrlounge med vinkällare och en cigarrhumidor och en balsal med plats för 130 personer.

Vill de boende träna och hålla sig fräscha finns en basket- och squashbana, en inomhuspool, ett spa, tillgång till egen tränare, men också en skönhetssalong.

Tycker man att 2,7 miljarder kronor är lite mycket finns det även lägenheter i fastigheten som är billigare.

Den billigaste bostaden kostar strax under 65 miljoner kronor, då får man två sovrum och lika många badrum. Men sen tillkommer avgifter på cirka 61 000 kronor varje månad. Vill man lägga lite till finns en lägenhet till salu för 622 miljoner kronor, med 265 000 i månadskostnader.

LÄS MER:Sloane House ett av världens största och dyraste hus är till salu

LÄS MER:"The Manor” med 123 rum är till salu i Los Angeles

LÄS MER:Cher säljer sitt unika lyxhus i Malibu

LÄS MER:Första bilderna från insidan av Karlatornet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS