"The Manor” med 123 rum är till salu i Los Angeles

LYXHUSET: Nu finns det möjlighet att bo större än USA:s president. I Los Angeles ligger den kända herrgården ”The Manor”, byggd av tv-producenten Aaron Spelling. Bostaden Innehåller mer än de flesta ens kan drömma om, som 123 rum, 27 badrum, bowlinghall, nattklubb och en walk-in-closet – stor som en klädbutik.

ANNONS
|

I Holmby Hills, Los Angeles ligger en enorm och välkänd herrgård. Det var den kända film- och tv-producenten Aaron Spelling som lät bygga den lyxiga bostaden i slutet av 1980-talet. Han låg bland annat bakom succé-serier som ”Beverly Hills 90210” som hans dotter Tori Spelling var med i, ”Melrose Place”, ”Förhäxad”, ”Charlies änglar”, ”Sjunde himlen” och ”Dynastin”.

När "The Manor” – eller ”The Spelling Manor” som huset också kallas – byggdes var det störst bland husen i Los Angeles med 5 200 kvadratmeter. Vita Huset är 5 100 kvadratmeter stort.

Spellings före detta hem är nu till salu. Senast det såldes var 2019, då ska det ha köpts osett för cirka 1,1 miljard kronor av en hemlig köpare.

ANNONS

Huset har legat ute till försäljning i omgångar och i januari sänktes priset med drygt 100 miljoner kronor, nu är priset 1,6 miljarder kronor. För den summan får en köpare bevisligen ett enormt hus med 123(!) rum, varav 14 är sovrum.

Det finns också 27 badrum, ett stort kök, många vardagsrum och flera matsalar, varav en har plats för 22 matgäster. Utöver det finns det frukostrum, bibliotek, gym, hemmabio med 20 platser och ett biljard- och spelrum. Källaren är utformad att likna en nattklubb med bar, poolrum och en bowlinghall.

Walk-in-closet som en klädbutik

Lyxen slutar så klart inte där i ett så stort hem. Det finns även en vinkällare med avsmakningsrum, sex öppna spisar och en bastu.

Master suite är på hisnande 700 kvadratmeter med både vardagsrum och kök. En av husets walk-in-closets liknar en lyxig klädbutik med två halvtrappor. På undervåningen finns skåp och hyllor för kläder och accessoarer. På den övre finns stora ytor för hängande plagg.

På utsidan finns ett poolområde med spa, rosenträdgård, fontäner, en tennisbana, citrusodlingar, Koi-dammar och parkeringsmöjlighet för 100 bilar.

När Spelling ägde huset fanns det bland annat ett rum där de gjorde i ordning snittblommorna, ett där de slog in paket och ett för hans frus docksamling – numera ligger skönhetssalongen där. Då fanns det också ett rum för franska viner och ostar och ett tempererat rum för silvret. Det sägs att det också fanns en isrink i huset. Initialt fanns det planer på en djurpark till dottern Tori, men hon var för stor för en tyckte hon själv, så idén lades ner.

ANNONS

För att hålla ordning på stället hade familjen Spelling hjälp av 30 anställda under sin tid i huset.

Blomrum och paketinslagningsrum

2011 sålde änkan efter Aaron Spelling bostaden för cirka 800 miljoner kronor till den brittiska och rika arvtagerskan Petra Ecclestone, som ska ha betalat summan kontant. Hon la sen närmare 200 miljoner kronor på att renovera och inreda huset till sin smak.

Inredningen går nu mer i grått, vitt och svart och bland annat byttes många lampor ut till mer moderna. Hon byggde även ett akvarium, tog bort blomrummet och paketinslagningsrummet. Dockrummet gjorde Petra Ecclestone om till en skönhetssalong där man kan göra i ordning håret och naglarna med sina vänner. Om hon behöll det tempererade rummet där silvret förvarades framgår inte.

Tja, vill man bo större än USA:s president, och har cirka 1,6 miljarder kronor över, är det läge att slå till. Dock ingår inte möblerna i köpet.

LÄS MER:Lyxhusen som var till salu under 2022

LÄS MER:Doftljusgrundarens hem är till salu – är som ett mindre Disneyland

LÄS MER:Johnny Depp säljer sin franska by med restaurang

LÄS MER:Jennifer Lopez säljer sitt lyxhus i Bel Air

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS