Kändisarnas tatuerare Kat von D, äger ett hus i Los Angeles, som hon inrett själv. Och det är verkligen speciellt. Bland annat har hon en blodröd pool på utsidan.
Kändisarnas tatuerare Kat von D, äger ett hus i Los Angeles, som hon inrett själv. Och det är verkligen speciellt. Bland annat har hon en blodröd pool på utsidan. Bild: Jim Bartsch/The Sher Group

Lyxhusen som var till salu under 2022

LYXHUSET: Under året har många lyxiga hus varit till salu, en del av dem har tillhört de största och dyraste på världsmarknaden. Att få betala en miljard kronor för ett lyxhus är inte ovanligt.
Här är 13 exklusiva hem som var till salu under året.

ANNONS
|

I USA finns några av världens mest exklusiva och unika hem. Några av dem var till salu under året. De är stora, har många sovrum och badrum och lyx som de flesta bara kan drömma om. Vad sägs om nattklubb, vodkarum, skatepark, vattenland, godisrum, skönhetssalong, gym, vattenland, flera pooler och en golfbana.

Här listar vi några av alla lyxiga hem som var till salu under 2022.

”The One Bel Air” i Los Angeles är ett av världens största hem med en storlek på närmare 10 000 kvadratmeter. Byggandet av fastigheten har kantats av ekonomiska problem, men till slut stod det enorma och lyxiga hemmet klart.

ANNONS

Innan det var färdigbyggt låg utgångspriset på fem miljarder kronor. För den summan skulle en köpare få 21 sovrum, 49 badrum, fem pooler, nattklubb med bar och pool, vinkällare med plats för 10 000 vinflaskor, skönhetssalong, juicebar, bowlinghall, gym, sex hissar, gästhus, ett godisrum och en hemmabio – för att bara nämna några av sakerna.

Det visade sig att huset var svårsålt, så det lades ut på auktion i början av året för 2,7 miljarder kronor. Inte ens det ville någon betala, men till slut köpte Richard Saghian det för cirka 1,4 miljarder kronor.

På Long Island, New York, ligger ett unikt hus som var till salu i början av året.

Den 5 500 kvadratmeter fastigheten består av tre hus som ligger i en trädgård som påminner om en slottsträdgård i Frankrike. Där finns fontäner, statyer, figurklippta buskar och massor av blommor. Totalt finns det bland annat 18 sovrum och 32 badrum, sex öppna spisar, träningslokal, bastu, frisörsalong, balsal, kasinorum, en balsal, bowlinghall, hiss och flera pooler.

Utsidan av hemmet är diskret och flott, men tar man ett steg in i det stora huset är inredningen allt annat än diskret. Det är mycket färg, marmor, mönster och målade glastak.

ANNONS

Vill man få kompisarna att häpna, ska man ta dem till husets spa, för dess inredning har de inte sett någon annanstans. Tropiska fiskar, bläckfiskar, maneter, giraffer, noshörningar och tigrar pryder golv, väggar, tak och en av inomhuspoolernas botten. I en del av spaet är det i stället snäckor på väggarna och i taket, och snäckformade stolarna och soffor. Guldlamporna är formade som palmer.

Hela fastigheten var till salu för 500 miljoner kronor.

1995 köpte den italienska designern Gianni Versace och grundaren av modehuset Versace en fastighet på sex våningar vid Central Park I New York. Han inredde hemmet i Versacestil, med mycket färger och mönster.

Han mördades 1997, och några år senare sålde han familj fastigheten till den svenske miljardären och finansmannen Thomas Sandell och hans fru Ximena. Nu är huset till salu igen.

Bostaden är på 1 300 kvadratmeter, har 17 rum, varav sju är sovrum. Där finns också tio badrum, hiss, takterrass, trädgård.

Bland annat finns där matsal, frukostrum, träningsrum, spelrum, kök och mediarum.

Paret Sandell gillar Versace och vårdat hans stil, vilket syns i deras hem.

Fastigheten är fortfarande till salu för strax under 700 miljoner kronor. Till det tillkommer över 160 000 kronor i avgifter och skatter, varje månad.

ANNONS

I Murray Hill, New York ligger ett 120 år gammalt hus som är på åtta våningar, med källarvåning och takterrass. Huset byggdes till paret James och Harriet Lanier som tillhörde eliten i New York i början av 1900-talet.

Parets hus ägdes av familjen fram till 80-talet då den nuvarande ägaren köpte fastigheten. Nu är huset till salu för andra gången i dess historia, och mycket har inte förändrats sedan det var nytt.

De ursprungliga arkitektoniska ytorna och materialen har noggrant bevarats och restaurerats försiktigt genom åren. Där finns marmorgolv, stora statyer, enorma urnor, glastak, pelare, kristallkronor och en fontän i marmor.

Bostaden är på 1 100 kvadratmeter och innehåller 19 rum varav 12 sovrum. Det finns också tio badrum, men också hiss, ett bibliotek/arbetsrum, kontor, kök med frukostrum, vardagsrum och walk-in-closets.

En del är nytt i huset som till exempel gym och fitnesscenter med bubbelpool, pool, bastu och massagerum.

Utgångspris är drygt 320 miljoner kronor.

Ivana Trump var under många år gift med Donald Trump. Paret levde ett lyxigt liv med mycket fester och middagar med dåtidens kändisar.

Paret Trump skiljde sig 1992, och Ivana köpte ett townhouse på 810 kvadratmeter i exklusiva Lenox Hill, New York. Bostaden är på fem våningar och källare och har 17 rum, varav fem är sovrum. Där finns också sex badrum, hiss, två kök, frukostrum, matsal, ett par kontor, flera vardagsrum, en bastu och en liten trädgård.

ANNONS

På 80-talet bodde Ivana och Donald Trump i en 1 000 kvadratmeter stor våning i Trump Tower. Bostaden var då som nu överdådigt inredd med mycket guld, glas och marmor. En inredningsstil Ivana tog med sig till sitt nya hem.

I hennes townhouse finns till exempel ett badrum helt i rosa marmor och guld, sovrum med himmelssängar, ett kombinerat kontor och bibliotek helt i leopard, innertak i siden och pampiga öppna spisar.

Ivana Trump gick bort i somras och nu är hennes hem till salu för 278 miljoner kronor.

Huset i Sacramento är kanske inget lyxhus, men däremot väldigt unikt. Det ser ut som vilket vanlig hus som helst på utsidan, men när man kliver in hamnar man i ett konstverk.

Ägaren, som gick bort i våras, lade över 20 år på att inreda sitt hem i sin egna smak och stil. Han använde trä, glada färger, frigolit och över 5 000 tuber med fogmassa till interiören.

Nu är hans hem till salu. Huset är byggt 1940 och är på 215 kvadratmeter. Det har fyra sovrum, två badrum, vardagsrum, matsal, kök, walk-in-closet, två garage, en källare och en pool på utsidan.

Interiören är inspirerad av de fyra elementen jord, vatten, eld och luft och enligt mäklaren är två av rummen namngivna. Ett är ”Bodegarummet”, som fått en färgglad väggmålning och leder ut till poolen. Det andra är ”Vulkanrummet”, som var ägarens sovrum. Där de mörka väggarna ska likna en vulkan och den röda färgen på golvet ska likna lava.

ANNONS

Tidigare i höstas när huset lades ut till försäljning var utgångspriset drygt nio miljoner kronor, i slutet av november var det till salu för 6,7 miljoner kronor.

Skådespelaren Mark Wahlberg och hans familj bor i ett 2 800 kvadratmeter stort och specialbyggt hem i Beverly Hills sedan några år tillbaka.

Hemmet är på två våningar och innehåller bland annat 12 sovrum, 20 badrum, flera vardagsrum, bibliotek, frukostrum, stort kök, matsal, hemmabio, flera walk-in-closets.

I huset finns också ett stort inglasat gym, vinkällare med avsmakningsrum och flera barer.

På utsidan finns flera uteplatser, ett utekök, stort poolområde med pool, vattenfall och en jacuzzi. I närheten ligger även ett poolhus med uteplats.

På tomten ligger även ett gästhus, en paviljong, ett poolhus, en golfbana, en skatepark och en tennisbana.

När huset låg ute till försäljning i våras var utgångspriset 825 miljoner kronor. Till den summan tillkommer en månadskostnad på 28 500 kronor i månaden till villaföreningen.

Nu har han sänkt priset till strax under 800 miljoner kronor.

Katherine Von Drachenberg eller Kat Von D som de flesta känner hennes som, är en amerikansk tatuerare som blev känd genom sin medverkan i realityserien ”Miami Ink” som hade premiär 2005. Hon är också en av kändisarnas favorittatuerare. Genom åren har bland annat Demi Lovato, Lady Gaga, och Miley Cyrus fått sina kroppar tatuerade av henne.

ANNONS

Sedan 2016 är hon ägare av ett hus i Los Angeles som byggdes i slutet av 1890-talet.

Kat Von D:s hem är på 1 167 kvadratmeter och innehåller 13 sovrum och tio badrum.

Där finns också vardagsrum, bibliotek, ett kontor och en salong. I närheten av dem ligger också en matsal med mörka trämöbler och ett kök helt i mörkt trä.

På våning två ligger de flesta av sovrummen och badrummen, alla har sin unika stil. På tredje våningen finns några sovrum och badrum till, men också ett vardagsrum med bar, ett kök och en scen. I huset finns sju öppna spisar.

Om man tycker husets inredning är speciell, är det inget jämfört med poolområdet. Där är möblerna, golvuret och poolen blodröd, precis som bubbelpoolen.

I början av året låg huset ute till försäljning för cirka 145 miljoner kronor. Nu har priset sänkts till runt 114 miljoner kronor.

Michael Kittredge grundade doftljusföretaget Yankee Candle för många år sedan. Företaget säljer väldoftande ljus över hela världen.

När Kittredge sålde sitt företag 1998, blev han förmögen, pengarna använde han till att unna sig goda saker i livet. Bland annat lät han bygga ett enormt hem i Massachusetts. Den totala bostadsytan ska vara på närmare 12 000 kvadratmeter fördelade på flera hus. Huvudbyggnaden är på 2 300 kvadratmeter.

ANNONS

Nu är hela hans fastighet till salu för 260 miljoner kronor.

För den summan får en köpare som sagt en enorm fastighet, med 16 sovrum, 25 badrum, flera vardagsrum och barer, två kök, fyra matsalar, vinkällare, elva öppna spisar och biorum.

På tomten ligger flera gästhus, en spaanläggning på över 5 000 kvadratmeter med flera gym, massageområden och omklädningsrum, bastur och ångbad. Det finns även en inomhustennisbana med sittplatser, en bar och en basketplan. Där ligger också en utomhuspool med soldäck och en bar, en niohålsgolfbana och tre tennisbanor.

Det finns även en inomhusvattenpark med palmer, vattenfall, pooler, vattenrutschbanor, små öar och en grotta. Dessutom finns en spelhall med bland annat basketspel, flipper, airhockey, biljard, enarmade banditer och arkadspel, för att nämna några. På tomten ligger två stora tempererade bilhallar med plats för 80 bilar.

En av världens största filmstjärnor, svenska Greta Garbo avslutade sin filmkarriär när hon var 36 år, samtidigt drog hon sig undan offentligheten. Redan under tidigt 1950-tal bodde hon i New York och i en lägenhet på 450 East 52nd Street, med utsikt över East River. Här bodde hon i nästan 40 år, till sin död 1990.

Bostaden ärvde hennes systerdotter och hon ägde den till 2017, då den såldes för första gången efter Garbos död.

ANNONS

I somras var bostaden till salu igen och de dåvarande ägarna hade låtit mycket från Garbos tid vara kvar.

Bostaden är strax under 300 kvadratmeter och ligger på våning fem av 14 i en fastighet från 1927.

Där finns tre sovrum och tre badrum, matsal, bibliotek och ett kontor. Det stora vardagsrummet har flera fönster med utsikt över East River, och en gasspis att mysa vid. Till våningen hör också en balkong att sitta på, mycket garderober för klädförvaring och hiss.

Hennes gamla hem låg ute till försäljning för 74 miljoner kronor.

En annan välkänd svensk filmstjärna är Alexander Skarsgård, som har gjort internationell karriär och synts i flera storfilmer, som bland annat ”Legenden om Tarzan”, ”True Blood”, ”Godzilla vs Kong”, och tv-serien ”Big little lies”.

Länge bodde han i Los Angeles, men för drygt fem år sedan flyttade han till New York och till en lägenhet i East Village.

I våras lade han ut sin NY-lya till försäljning för 26 miljoner kronor. För den summan får en köpare en tvåa på strax över 100 kvadratmeter.

När Skarsgård flyttade in renoverade han en hel del, bland annat byggdes ett nytt kök med skåp i ek och bänkskivor i Carraramarmor. Även badrummet uppdaterades när han flyttade in, det har nu skiffergolv och kranar, duscharmatur och rör i mässing. Från takfönstret kommer dagsljus in.

ANNONS

I vardagsrummet står en vedeldad öppen spis i marmor för kyliga dagar i NY och stora fönster och takfönster som ger rummet mycket ljus. Där finns plats för en matsalsmöbel, soffa, bord och ett par fåtöljer – perfekt för middagar.

Att det är en svensk som bor där syns i bokhyllan, där står bland annat böcker med titlarna ”Lasermannen”, ”Tusen och en natt” och ”Den stora tomheten”.

Hans sovrum går i princip helt i vitt, förutom trätaket och garderobslängan. På taket som ingår i köpet finns det möjlighet att bygga en takterrass.

2021 stod huset ”LA Fin” i exklusiva Bel Air, klart och redo för försäljning.

Nybygget är på hela 3 000 kvadratmeter och har 12 sovrum och 18 badrum.

Men med tanke på utgångspriset, 1,5 miljarder kronor, så får man mycket mer för pengarna.

Redan i entrén möts man av lyx och exklusiva materialval. Där hänger en enorm ljuskrona mellan våningarna gjord av 50 000 kristaller.

Förutom badrum och sovrum finns också flera vardagsrum, kök, matsal, kontor, en hiss, bastu, ett ventilerat cigarr-rum, spa och en hemmabio. i Huset träningscenter finns en klättervägg och träningscyklar.

I bostaden finns flera barer, både utomhus och inomhus, en av dem ligger i den 560 kvadratmeter stora nattklubben. När man sitter i baren med sin drink kan man se in i garaget där en roterande hiss visar upp bilarna som står där.

ANNONS

Där finns säven ett inglasat vinrum med vinkällare och ett vodka-avsmakningsrum där temperaturen ligger under nollan.

På utsidan finns till exempel en gästvåning till gäster och bostäder till personalen, men även flera terrasser, pool, jacuzzi, tv-skärmar och eldstäder.

Skådespelaren och musikalartisten Hugh Jackman och hans fru Deborra-Lee Furness uppges ha köpt ett nytt hem i New York. Därför säljer de nu sitt gamla hem vid Hudson River som de ägt i 14 år. Följer man Hugh på Instagram kan man titt som tätt se bilder tagna inifrån parets våning.

Bostaden är på 1 000 kvadratmeter fördelade på tre våningar, och har en öppen planlösning.

På deras första våning ligger ett stort vardagsrum med en kortsida med fönster från tak till golv, där ligger också fyra sovrum med badrum och ett bibliotek.

En våning upp ligger det stora köket som hänger ihop med ännu ett vardagsrum med öppen spis. Där finns också matsal och hemmakontor.

Jackman-Furness sovrum upptar hela översta våningen, där finns badrum med spa, bastu, kontor och ett omklädningsrum med garderober.

Än så länge har parets lägenhet inte sålts, så det finns möjlighet att flytta in i Jackmans bostad, men då får man vara beredd att betala nästan 409 miljoner kronor.

ANNONS

LÄS MER:Slott till salu runt om i världen

LÄS MER:Världens dyraste hem till salu

LÄS MER:Bahamashuset kostar en halv miljard

LÄS MER:Sagoslott till salu för 600 miljoner kronor

ANNONS