Sloane House ett av världens största och dyraste hus som är till salu

LYXHUSET: Sloane House i centrala London ägs av Formel 1-arvtagerskan Petra Ecclestone. Det är ett hem fyllt av faciliteter som ofta hittas på lyxhotell – som en skönhetssalong, inomhuspool, en specialbyggd guldtacka och kristallkronor av tusentals Swarovskikristaller. I dag är det ett av världens största och dyraste hus, nu är det till salu för miljarder.

ANNONS
|

Petra Ecclestone är dotter till den före detta racerföraren Bernie Ecclestone, som efter sin racingkarriär fortsatte som bland annat stallägare inom Formel 1, vilket gjort honom till en mycket rik man. Familjen ska vara god för över 30 miljarder kronor, varav dotterns del ska vara på drygt fyra miljarder kronor.

Petra Ecclestone äger huset Sloane House i centrala London sedan 2010. När hon köpte det var det inte mycket att skryta med, så stora delar revs och byggdes upp igen till en bostad på 2 300 kvadratmeter, fördelade på sex våningar i två sammanbyggda hus. Bland annat byggdes det på tre våningar och installerades en hiss. Ett jobb som tog fem år.

ANNONS

När det var klart innehöll det en bostad som de flesta bara kan drömma om, med faciliteter man hittar på ett lyxhotell.

I lyxhuset finns åtta sovrum och 16 badrum och toaletter. Redan när besökarna kommer in i entrén möts de av husets exklusiva inredning – för där ligger en stor specialbyggd konstnärlig guldtacka. Den ligger under en kristallkrona gjord av 150 000 bitar av kristall som går brons- och guldnyanser.

Det finns två kök i huset och i det som familjen äter sina middagar i ligger Europas näst största privatägda akvarium som är fem meter långt. I det simmar 64 olika sorters fiskar, de är till exempel knallgula, blåmönstrade, orangea och blågula. Vid matplatsen kan de sitta och titta på de exotiska fiskarna när de simmar runt i det.

Vill de inte äta där finns en stor matsal med plats för tio matgäster.

En egen skönhetssalong vore en dröm för många att ha, Petra Ecclestone har en.
En egen skönhetssalong vore en dröm för många att ha, Petra Ecclestone har en. Bild: Patrick Williamson

Kristallkrona gjord av 150 000 Swarovskikristaller

Petra Ecclestones favoritfärg är guld, vilket syns överallt i hemmet, bland annat har en av trapporna fått glassteg, och innanför glaset ligger guldfärgad kristall. Guldet syns också i ett av vardagsrummen där en kristallkrona också gjord av 150 000 Swarovskikristaller i guldnyanser pryder taket. I samma rum har man specialbyggt en bar, i guld. En annan designdetalj i bostaden är en kristallkrona som hänger i husets trapphus, från våning sex ner till bottenvåningen. Kristallerna ser ut som stora diamanter.

ANNONS

Källaren fanns inte när Petra Ecclestones köpte huset, utan byggdes till och är i dag fylld med faciliteter som brukar finnas på ett lyxhotell.

Bland annat finns en 17 meter lång inomhuspool med ett loungeområde med bar, ett spa, ett hamam, en guldfärgad skönhetssalong med manikyr- och pedikyrstolar, två hårtvättsstationer och ett stort område där hon blir sminkad.

På samma våning ligger också ett massagerum, bastu, en jacuzzi med plats för tio personer, en hemmabiograf för tolv personer med stolar som vibrerar efter ljudet i filmen och ett godis- och snacksområde. Från gymmet kan man blicka ner i barnens lekrum som har ett klätterhus som är lika högt som ett tvåvåningshus.

Lampor som glassar

Petras dotters sovrum ligger högst upp och går i hennes favoritfärg rosa. Det är så stort att det finns plats för ett par soffor och en lång fönsterbänk. Hon har också ett eget badrum och en walk-in-closet. På väggarna i sovrummet hänger specialgjorda lampor som dottern själv designat och föreställer glassar.

Sönernas sovrum har guldfärgade Lamborghinis på väggarna och en stjärnhimmel i taket.

Det stora sovrummet är inrett i vitt och guld och med en öppen spis i onyx, från det kan Petra och hennes man Sam Palmer gå till sina stora omklädningsrum. Hennes är lika djupt som huset och är inrett i ljusa färger med en kristallkrona. Där finns skohyllor, plats för hängande kläder, glasdiskar för smycken och accessoarer och en sminkhörna.

ANNONS

På utsidan finns en stor trädgård med mycket gräsmatta och flera uteplatser.

Huset i London är till salu och vill man bo så lyxigt får man betala nästan 2,5 miljarder kronor.

Mäklare är Sam Palmer, Barry Watts och David Kramer på Hilton & Hyland.

Nytt hus

Det här är inte det första spektakulära huset Petra Ecclestones ägt. Under några år ägde hon Aaron Spellings före detta hem, ”The Manor” i Los Angeles med 123 rum och som är större än Vita Huset. Även det huset byggde hon om och inredde i sin stil.

Nyligen köpte paret ett nytt hus på 1 200 kvadratmeter i Brentwood Park, LA, för 326 miljoner kronor.

Paret Ecclestone/Palmer köpte nyligen ett nytt hus i Brentwood Park, LA för 326 miljoner kronor. Det har bland annat sju sovrum, en hemmabiograf, ett musikrum, vinkällare med plats för 200 flaskor och pool. Huset behöver dock renoveras en del.
Paret Ecclestone/Palmer köpte nyligen ett nytt hus i Brentwood Park, LA för 326 miljoner kronor. Det har bland annat sju sovrum, en hemmabiograf, ett musikrum, vinkällare med plats för 200 flaskor och pool. Huset behöver dock renoveras en del. Bild: Christopher Amitrano / CS8 Photo

LÄS MER:Huset i Bel Air kostar 1,5 miljarder kronor

LÄS MER:"The Manor” med 123 rum är till salu i Los Angeles

LÄS MER:Världens dyraste hem till salu

LÄS MER:Nybyggda ”The One Bel Air” har 49 badrum och nattklubb

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS