Fd Fröken Sverige säljer sin lyxiga herrgård i USA

LYXHUSET: Svenska Louise Camuto var tidigare gift med en av grundarna av världsmärket Nine West som tidigare haft skobutiker runt om i hela världen. Nu säljer hon sin stora herrgård som ligger strax utanför New York.

ANNONS
|

I Greenwich, Connecticut, ligger en herrgård på drygt 1 500 kvadratmeter som är byggd 1927. Skomagnaten Vince Camuto köpte den försummade fastigheten 1984. Han och hans svenska fru Louise lade sen mycket tid och pengar på att renovera bostaden. Så sent som 2019 genomgick hemmet en stor renovering.

Vince Camuto var med och grundade det välkända skomärket Nine West som fram tills nyligen haft butiker runt om i hela världen, bland annat på Femte avenyn i New York.

LÄS MER:Huset i Bel Air har åtta barer

Hans fru som tidigare hette Louise Drevenstam kommer från Hällefors och vann skönhetstävlingen Fröken Sverige 1989. Hon kom även på andra plats i Miss Universum.

ANNONS

Efter att ha jobbat som modell i några år började hon arbeta som creative director i sin mans företag.

Pris: 230 miljoner kronor

Vince Camuto dog 2015 och lämnade efter sig den stora herrgården till sin fru. Herrgården är nu till salu för cirka 230 miljoner kronor och det är hans änka som säljer.

Bostaden har legat ute till försäljning flera gånger med olika mäklare de senaste åren. Nu är det dags igen.

LÄS MER:Här är några av världens dyraste hem

Så vad får då en eventuell köpare för 230 miljoner kronor?

Jo, ett slottsliknade hem placerad i en enorm trädgård med formklippta buskar och fyra fontäner.

Badrum i onyx

Inne i huset finns 13 sovrum, det största med ett ovalt vardagsrum, omklädningsrum och två badrum, båda inredda i onyx. 18 badrum, nio öppna spisar varav flera är antika kalkstensspisar som importerats till USA från ett medeltida franskt kloster.

Där finns flera matrum, bibliotek och vardagsrum med handmålade tak och panelväggar. Ett av de stora vardagsrummen har inretts med en lysande stjärnhimmel. Lantköket ligger passande nog vid frukostrummet.

Bild: Compass and Concierge Auctions

En del av rummen är inredda med tidstypiska möbler, somliga från 1600-talet. Rum som bland annat sovrumssviterna har en mer modern inredning.

Nära till New York

Lyxen finns inte bara på insidan av herrgården, utan även på utsidan. Där finns ett inbjudande poolområde med pool som har både vattenfall och en grotta som går att simma in i.

ANNONS

LÄS MER:J-Lo och A-Rod:s nya lyxhem i Miami

Det finns också bubbelpool, poolhus med två badrum, tennisbana, träningsrum, gästhus med två gästrum och personalbostäder. Och fem garage.

Även möblerna som finns i huset är till salu. Den som lägger högst pris får ta över dem. Och skulle man tröttna på herrgårdslivet och vill få sig lite storstadspuls till livs är det inga problem. Det tar en timme med tåg till centralstationen i New York.

LÄS MER:Huset i Montana har bowlinghall och skjutbana inomhus

LÄS MER:Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee säljer sitt hem

LÄS MER:Khloé Kardashians ansikte och bostad skapar rubriker

LÄS MER:Jon Bon Jovis hem säljs

ANNONS