Mike Love i The Beach Boys säljer sitt hem – men det har inte strandläge

LYXHUSET: The Beach Boys legendariska sångare Mike Love som ligger bakom låtar som "Help Me, Rhonda" och ”California Girls” har ett lyxhus i Kalifornien som är något vi andra bara kan drömma om. Men nu kan vem som helst få bo i lyxen, om man har 87 miljoner kronor över alltså.

ANNONS
|

Legendariska bandet The Beach Boys är fortfarande aktiva och turnerar. Men från originaluppsättningen är det bara sångaren Mike Love, 79 år som fortfarande finns kvar. Bandet har en diger låtsamling med bland annat ”California Girls”, ”Good Vibrations”, "Help Me, Rhonda".

De är tre mycket välkända låtar som Mike Love bland annat ligger bakom. Och man kan tänka sig att låtarna dragit in en hel del pengar till honom. En del av pengarna har han förmodligen placerat i sitt lyxiga boende Rancho Santa Fe i södra Kalifornien.

LÄS MER:Här är några av världens dyraste hem

Bostaden på dryga 1 600 kvadratmeter är fördelade på tre våningar och ligger nu ute till försäljning för strax över 87 miljoner kronor.

ANNONS

Med en sångare som så ofta sjunger om stränder och att surfa, tänker man har ett boende vid stranden. Så är inte fallet här, huset ligger högt på en klippa och har både stadsutsikt, och utsikt över berg och flera golfbanor.

På utsidan finns gott om plats att chilla, både i solen och i skuggan.
På utsidan finns gott om plats att chilla, både i solen och i skuggan. Bild: Scott Basile

Bar i poolen

För 87 miljoner får de nya ägarna en stort hem med mycket lyx. Som bland annat ett vardagsrum med två inbyggda saltvattenakvarium, åtta sovrum, nio badrum, sju öppna spisar, saltvattenpool med en ö som har både bubbelpool och en eldstad.

LÄS MER:Kändisarnas hem säljs för miljoner – titta in i deras lyxhus

I poolen hittar man också en bar med nedsänkta sittplatser. Skulle det blir för varmt i poolbaren finns det solskydd att fälla ut så man får svalkande skugga.

På utsidan finns också en tennisbana med omklädningsrum, utomhuskök, vardagsrum, flera terrasser, balkonger och en fontän på tre våningar som ska vara en kopia av den som finns på Hotell Villa d'Este vid Comosjön, Italien.

Får ägarna mycket besök av bilburna gäster finns det parkeringsplatser för 25 bilar. Räcker inte det har garaget plats för fem bilar.

LÄS MER:Rob Lowe säljer sin bostad i Kalifornien

Huset är prissänkt

Om sovrummen inne i huset inte räcker till för gästerna, finns ett gästhus på utsidan med kök, badrum, balkong och ett utomhus-spa.

Inne i huset hittar man förutom alla sovrum och badrum en matsal, kontor, bar, stort kök, hiss, kyld vinkällare och ett avsmakningsrum, meditationsrum, spelrum och ett biorum.

ANNONS

Till husets stora master suite finns en stor walk in-closet med sittplatser, öppen spis och en liten bar med kylda drycker.

Mike Love försökte sälja bostaden 2018 för drygt 88 miljoner kronor, så 87 miljoner är ändå ett bättre pris.

LÄS MER:Huset från filmerna "Gudfadern" och "Bodyguard" är till salu

LÄS MER:Villa Kastenhof i Lerum är till salu för en hemlig summa

LÄS MER:Här bodde Pitt och Aniston som gifta - nu säljs det

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS