Rasism på socialdemokratiska

Socialdemokraterna har ett allvarligt problem när deras eget ungdomsförbund blandar ihop antirasism med rasism.

Det här är en åsiktstext från GP Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

ANNONS
|

Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) i Stockholm arrangerar talarkväll. För att delta krävs att du är vit,icke-vita kommer nekas i dörren. Om ett sådant arrangemang verkligen hadeägt rum skulle troligtvis SDU ha upplösts, för andra gången i ordningen, av moderpartiet. Men när statsministerns eget ungdomsförbund arrangerar en talarkväll, enbart för icke-vita, rycker moderpartiet på axlarna.

Om drygt en vecka bjuder Socialdemokratiska Ungdomsförbundet (SSU) in till talarkväll med Rashid Musa, ordförande för Sveriges unga muslimer. Under rubriken ”Islamofobi och rasifiering” kommer Musa, som gjort sig känd för att aldrig missa ett tillfälle att bortförklara islamistisk terrorism, att tala för ungdomsförbundets medlemmar. I beskrivningen av arrangemanget står att: ”OBS! Evenemanget är separatistiskt för rasifierade”.

ANNONS

Vad innebär det då att arrangemanget enbart är öppet för ”rasifierade”? Detta luddiga begrepp betyder ”icke-vit” eller tillhörande en, avmajoriteten, rasifierad minoritet. Deltagande på evenemanget kräver alltså att besökaren har "rätt" hudfärg och etnicitet. Har man fel hudfärg blir man inte insläppt.

Socialdemokraterna har ett allvarligt problem närderas eget ungdomsförbund blandar ihopantirasism med rasism. Detta ärde emellertid inte ensamma om. Idén är att rasismen är rumsren så längeden har rätt avsändare har börjat leta sig allt längre in i denparlamentariska vänstern.

Att villkora deltagande med rastillhörighet är inte bara moraliskt förkastligt och rasistiskt, det är direkt lagvidrigt. Det paradoxala är att om SDU hade gjort detsamma så hade ramaskriet i offentligheten, med all rätta, varit bottenlöst. Men när Löfvens eget ungdomsförbund gör just detta anses det inom vissa kretsar vara progressivt och modernt; Genom att godkänna detta upplägg har SSU också godkänt en rasistisk världsbild.

ANNONS