Dugges öppnar bar i Linné

Poppels har gjort det. Stigbergets, Vega och Majornas bryggeri likaså. Nu är det Dugges tid att skaffa sig en egen bar. Och de tar över en av hörnlokalerna i Linné.
– Vi försöker satsa oss ur den här krisen, säger Tomas Halberstad på Dugges.

ANNONS
|

2018 öppnade Stockholmsbryggeriet Omnipollo en bar på Plantagegatan i Göteborg. Förhoppningarna var stora, men det gick en aning knackigt för huvudstadsbryggarna och det skulle dröja innan de fick spinn på verksamheten. När det väl började rulla på kom coronapandemin.

Omnipollo drabbades hårt av pandemins följder och valde att släppa baren i Göteborg till förmån för andra satsningar. Nu visar det sig att de säljer lokalen till sina kompisar på Västkusten – Dugges.

– Vi har ju mycket kontakt. De brygger öl hos oss och så. Sen sade de lite på skoj att de kunde avyttra lokalen om vi var intresserade. Att de skulle satsa mycket pengar på sitt nya bryggeri och en bar i Tokyo. Det är ju ingen hemlighet att baren här inte hade gått superbra, även om de lyckats vända det strax innan corona, säger Tomas Halberstad.

ANNONS

LÄS MER:Restaurang Folk serverar surströmming

Vill öppna i december

Men den skämtsamma frågan skulle visa sig innehålla allvar. Dugges har i åratal letat efter en lokal och har rent av haft siktet inställt på en som de skulle kunna ta över om några år. Nu gick det mycket snabbare.

Dugges och Omnipollo har nu skrivit kontrakt, vilket Beernews var först med att rapportera. Närmast väntar rivningsprocessen, då den orangea och blå interiören ska ut. I stället ska platsen kännas som en Dugges-bar.

– Det enda du kommer känna igen är planlösningen.

Förhoppningen är att kunna öppna i början av december. Tomas Halberstad säger att han känner sig både lättad och spänd inför premiären.

LÄS MER:Då öppnar de nya bryggeripubarna i Göteborg

Det gick ju ändå inte jättebra för Omnipollo? Är du trygg med att ni kommer att kunna göra det bättre?

– Vi har gjort en grundlig analys av läget. Hur Omnipollo har drivit sitt ställe. Vi har pratat med dem om vilka förändringar de har gjort för att det ska fungera. Sen har du skillnaden i våra varumärken. Vi är lokala i Göteborg. Det kommer nog också vara en lite annorlunda prisbild.

LÄS MER:Haket-ägaren Cattis Ledius uppmaning – "Vi måste rädda Göteborgsbryggerierna"

Ni kommer ha billigare öl helt enkelt?

– Snittpriset på en öl kommer nog vara billigare. I början hade de lite problem med att de tog in väldigt dyr öl från USA. Den kostar så mycket. Men det kanske inte alla var beredda att betala.

ANNONS

Det verkar ju ändå vara en trend ni går in i här. Är det så att om man är ett bryggeri i dag så ska man ha en bar?

– Ja, men jag tror att det följer av en annan trend. Det är att det ska vara nytt hela tiden. Åtminstone i vårt segment av ölkonsumenter. De köper inte tio öl av samma favorit varje helg. De vill prova nya grejer, säger Tomas Halberstad.

LÄS MER:Så går det för Göteborgs bryggerier under krisen

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS