Omnipollo stänger sin bar i Göteborg

Omnipollo är ett av Sveriges internationellt mest uppmärksammade bryggerier. Men coronpandemin har hindrat försäljningen utomlands och nu tvingas de stänga sin bar i Göteborg.

ANNONS
|

2018 öppnade Stockholmsbryggeriet Omnipollo en bar i Göteborg. Bryggeriet hade sedan tidigare kopplingar till staden, exempelvis då man brygger vissa av sina hantverksöl hos Västkustbryggare som Dugges. Nu ville man etablera sig ordentligt i Göteborg.

– Det är uppenbart att Göteborg är Sveriges ölhuvudstad, sade grundaren Henok Fentie i samband med öppningen.

LÄS MER:Ny bar blandar konst och öl

Bara två år senare stänger nu baren ner. Det rapporterar Beernews. Där berättar Henok Fentie att Omnipollos kommer att överleva men att den stoppade exportmarknaden drabbar dem hårt.

En konsekvens har varit att de har skjutit på öppningen av den nya baren Flora i Stockholm. Därtill stänger de alltså ner i Göteborg.

ANNONS

– Vi älskar vår bar i Göteborg och vi har haft extremt duktig personal där. Vi vet ännu inte om stängningen är permanent, säger Henok Fentie till Beernews.

LÄS MER:Krogkollen: Omnipollos

Omnipollo grundades av Henok Fentie och Karl Grandin år 2010. I dag brygger de öl på 10-tal produktionsplatser runtom i världen.

År 2015 öppnade de baren Omnipollos hatt på Södermalm i Stockholm. 2018 öppnade de sin andra bar på Plantagegatan i Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS