När jag frågar operatörerna var de sitter kan det vara Dakar, Sierra Leone, Moldavien, med mera, skriver Gunilla Sjödin.
När jag frågar operatörerna var de sitter kan det vara Dakar, Sierra Leone, Moldavien, med mera, skriver Gunilla Sjödin. Bild: Martina Holmberg / TT

Varför betalar regionen för telefonister utomlands?

De har tydligen gått en åtta månaders kurs i svenska och är ganska duktiga, skriver Gunilla Sjödin.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Jag är berättigad till sjukresa med taxi för mina många besök på Sahlgrenska då jag är infektionskänslig. Jag är tacksam för detta. Ibland tar beställningen lite tid på grund av språksvårigheter.

När jag frågar operatörerna var de sitter kan det vara Senegal, Sierra Leone, Moldavien, med mera. Jag minns tyvärr inte alla länder. De har tydligen gått en åtta månaders kurs i svenska och är ganska duktiga.

Jag har dock några frågor till ansvariga i regionen. Är inte ni måna om att skapa arbetstillfällen och skatteintäkter här? En person i Dakar har knappast någon nytta av sina kunskaper i svenska förutom på just denna arbetsplats. Vore det inte bättre att ge invandrare i Sverige denna kurs? De kan ha större nytta av det.

ANNONS

Gunilla Sjödin

LÄS MER:Efter bråken – de rödgröna överens om språktest

LÄS MER:Förödande lite har gjorts för äldreomsorgen sedan pandemin

LÄS MER:Stoppa inte ingenjörer som behövs i Sverige för att de inte kan svenska

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS