I en stor förändring är det särskilt viktigt med god dialog, transparens, fungerande samverkansprocess och en utvecklad säkerhetskultur, skriver debattören.
I en stor förändring är det särskilt viktigt med god dialog, transparens, fungerande samverkansprocess och en utvecklad säkerhetskultur, skriver debattören. Bild: Jonas Dagson/TT

Naturligt med oro och viktigt med fakta

Vi välkomnar Vårdförbundets engagemang för arbetsmiljön på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i den historiska ekonomiska kris vi arbetar med att hantera, skriver Boubou Hallberg.

ANNONS
|

Replik

17/2 Vi hissar röd flagg nu, Boubou!

Omfattningen och hastigheten i arbetet för att ställa om vården och sänka kostnaderna är mycket utmanande för alla medarbetare – oavsett roll. Det är naturligt med oro och viktigt med fakta. Det stämmer att medarbetare kan behöva byta arbetsplats på sjukhuset eller i regionen när vi minskar bemanningen.

Röd flagga beskriver ett förhållningssätt där medarbetare uppmuntras att signalera när de identifierar patientsäkerhetsrisker. Begreppet används i metoden Crew resource management (CRM), som ursprungligen utvecklats i flygindustrin och nu används i sjukvården för att minimera patientsäkerhetsrisker. CRM beskrivs i Sveriges kommuner och regioners nationella kunskapsstöd Vårdhandboken.

ANNONS

Vi värnar en kultur där alla medarbetare bidrar till att snabbt kunna identifiera en patientsäkerhetsrisk eller en arbetsmiljörisk på sin arbetsplats. I en stor förändring är det särskilt viktigt med god dialog, transparens, fungerande samverkansprocess och en utvecklad säkerhetskultur. På sjukhusövergripande nivå har chefläkarfunktionen i uppdrag att bevaka patientsäkerhetsrisker i samband med de förändringar som nu ska genomföras.

Vi tar emot alla förslag till att förbättra och utveckla samverkansarbetet på sjukhuset. Om det brister någonstans kommer vi att gå in och stötta med åtgärder. I tider av snabb omställning är det särskilt viktigt med dialog och aktivt lyssnande. Jag träffar därför regelbundet chefer, fackliga representanter och har öppna dialogmöten där alla medarbetare är välkomna.”

Boubou Hallberg, sjukhusdirektör Sahlgrenska universitetssjukhuset

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS