Dags att ge upp strutspolitiken

Sveriges partier ska ta en rejäl och ärlig funderare om mer av den politik som förts är svaret på SD:s populism. I synnerhet Miljöpartiet som är på väg ut ur riksdagen, skriver Rebwar Hassan (MP).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

ANNONS
|

    <strong>Rebwar Hassan </strong>(MP)
    <br> 
    <br> landstingsledamot och gruppledare i Skärholmen
   </br></br>
Rebwar Hassan (MP)

landstingsledamot och gruppledare i Skärholmen

De partier som ingick Decemberöverenskommelsen (DÖ) är helt överens om att USA:s nyvalde president Donald Trump är en skitstövel. De är också överens om att Vladimir Putin är en annan skitstövel och de är förstås överens om att Brexit var ett misstag. De är även, förutom Jonas Sjöstedt (V), överens om att Bryssel är vår bästa kompis.

Av någon anledning är de också överens om att Turkiet (så snart de blivit snälla igen) ska välkomnas in i EU. Sedan är de på väg att få in Sverige i Nato, fast utan att vara ... överens på något konstigt sätt. TTIP och andra avtal som tar död på de sista europeiska industrijobben var de nästan överens om (minus Sjöstedt, igen), innan skitstöveln Trump sa stopp.

ANNONS

Göds med statliga pengar

Hedersvåldet har de alla (och Sjöstedt fortfarande) förnekat att det ens existerat. Lika illa har det varit med de muslimska parallellsamhällena (som MP och V ännu inte lyckats upptäcka) och som nu fått växa ordentligt – gödda med statliga pengar. Att se försvaret som ett särintresse för några andra än svenska folket var de (speciellt M) också helt överens om.

Så här skulle jag kunna fortsätta länge och väl. Konsensus-politiken, där alla trots eventuella enstaka avvikelser från den gemensamma Värdegrunden tyckt nästan lika i nästan alla viktiga frågor, kanske kan få ifrågasättas snart? Fast då måste man förstås även tränga igenom de agendasättande medierna och det är heller inte helt lätt. Förutom i GP sedan de satte en ”rasist”, ”islamofob” (och alla andra invektiv som tänkas kan), som politisk redaktör! Heder åt henne.

Alla (nästan) tycker alltid lika kan man tro när partiledare, språkrör och agendamedia uttalar sig. Precis så var det också i England och USA. Javisst, det finns ett onämnbart parti till som inte (nästan inte alls) tycker som alla andra. De är populister så dem bryr vi oss inte om, såvida de inte vinner 2018 och det är ju lika otänkbart som Trump eller Brexit!

ANNONS

Dags sluta leka följa John

Den läsare som orkat hänga med så här långt begriper nog att jag menar att det är slut med att leka följa John och att det är slut med att stoppa huvudet i sanden som strutsen påstås göra när det ser riktigt otäckt ut. Sveriges ledare kan inte göra sig till ovän med alla som inte tycker lika. Heller inte med det svenska folket. Sveriges partier ska ta en rejäl och ärlig funderare om mer av den nuvarande politik som förts är svaret på SD:s populism som numera även ekar i moderatledarens mun!

Miljöpartiet bör förutsättningslöst diskutera EU, frihandel, tullar, tillväxten, inkomstskatter, momsen, skolan, försvaret, polisen, sjukvården och förstås ta radikaliseringen bland muslimer på allvar och stoppa (med våld) IS rekrytering och invandrargangsters. Det finns så många gröna idéer som borde få bubbla ända upp till ytan och utgöra ett alternativ till Tillväxtpartierna och SD. Nu eller aldrig, för vi är på stadig marsch ut ur riksdagen 2018!

Rebwar Hassan (MP)

landstingsledamot och gruppledare i Skärholmen

ANNONS