Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

LARS HENRIKSSON: Lars Henriksson: En extrem vision på väg att förverkligas

Kulturkrönika I ett klipp från 1997 som ännu ligger på SVT-play låter Janne Josefsson ekonomiprofessorn Marian Radetzki ge sin bild av vad som krävs för att få rätsida på ekonomin. Till skillnad från politiker som behöver tänka på opinionssiffror kan han tala fritt ur hjärtat och hans program är enkelt: halvera lönen för alla lågpresterande med ”knaper utbildning” och ”obefintliga kompetenser”.

LARS HENRIKSSON: Lars Henriksson: Klimatmålen väger lätt

Kulturkrönika Wir bleiben oben! Vi stannar här uppe! Det stora gröna rockmärket lyser på den lilla damens kappa när hon skyndar fram i Stuttgarts ljumma höstdis. En typisk deltagare i de massprotester som skakat den tyska bilhuvudstaden och gjort en nationell politisk fråga av motstånden mot S21 – en mångmiljardsatsning med underjordisk järnvägsstation som huvudnummer som de styrande hoppas ska göra staden till ”Europas nya hjärta.

LARS HENRIKSSON: Lars Henriksson: Missen öppnar nya vägar

Kulturkrönika Att klimatmötet i Köpenhamn ändade i fiasko kan inte ha undgått någon, men vad hände egentligen och varför? I den danska tidningen Information gör Jørgen Steen Nielsen en utförlig genomgång av det dramatiska spelet kring mötet. Att inte ens de mest fingertoppskänsliga värdar skulle kunnat lotsa fram ett effektivt avtal stod klart sedan länge eftersom industriländerna, med USA i spetsen, vägrat ställa upp på verkningsfulla och bindande krav.