Pontus Janssons kritik mot landslaget: ”Stod där själv”

Landslaget skriker efter en mittback som Pontus Jansson. Men Jansson har lagt av i Blågult – ett beslut han nu berättar ärligt om.
– De kastade ut mig till media, säger han till Sydsvenskan.

ANNONS
|

Mittbacken har gjort sin bästa säsong i karriären. Med sitt Brentford, nykomling i Premier League, har Jansson övertygat stort.

Men dörren till landslaget är alltjämt stängd.

Nu berättar han om sitt beslut – och riktar skarp kritik mot Blågult – i en längre intervju med Sydsvenskan.

Det hela tar avstamp i hur han behandlades under Nations League-hösten 2020, där Sverige föll mot både Kroatien (2–1) och Portugal (3–0).

– Jag fick ta nästan all skit för två dåliga landskamper. Okej, jag gjorde ett stort misstag mot Kroatien som ledde till förlust. Mot Portugal sen var alla klappkassa. Men jag var den som fick vara ansiktet utåt även för det, säger han till Sydsvenskan, och fortsätter:

ANNONS

– Jag fick stå där helt själv. De kastade ut mig till media. Jag har inga problem med att ta kritik. Men ibland får det finnas en gräns. Att gå ut och möta media fem minuter efter att man gjort två sämre landskamper och stå där helt själv och få fråga efter fråga och sen göra presskonferens och sen tv och upprepa samma saker gång på gång. Det kunde landslaget ha gjort bättre. De hade nog inte gjort så mot alla spelare.

”Där började mitt tvivel”

Andreas Granqvist var den som gick före Jansson i kön när han fortfarande spelade i landslaget, även när ”Granen” började komma upp i åren. Någonting som fick Jansson att börja grubbla.

– Men hade man velat satsa på mig hade man ju gjort det ännu tydligare. Man övertalade ”Granen” att fortsätta efter VM 2018 när han spelade i superettan med Helsingborg. Var det rätt beslut? Jag vet inte. Men där började väl mitt tvivel, hur mycket vill de egentligen ha mig? För efter VM 2018 kände jag att nu är det väl dags för mig, men det var det inte, säger han.

I söndagskvällens möte med Norge väntas förbundskapten Janne Andersson låta Joakim Nilsson bilda mittbackslås med Alexander Milosevic.

ANNONS

LÄS MER:Lagkaptenen missar samlingen: "Skadeproblematik"

LÄS MER:Pontus Jansson i Malmöklacken mot Chelsea

LÄS MER:Backkris i landslaget – men Pontus Janssons nej står fast

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS