Pontus Jansson har gjort sin sista landskamp, som det verkar. Arkivbild.
Pontus Jansson har gjort sin sista landskamp, som det verkar. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Backkris i landslaget – men Pontus Janssons nej står fast

Brentfords Pontus Jansson har inga planer på att ompröva sitt beslut att sluta i fotbollslandslaget, trots Sveriges backkris.
– Det blir bara dumt, jag lade av för ett par månader sedan, säger Jansson till SVT.

ANNONS
|

30-årige Jansson valde att lägga ner landslagskarriären efter sommarens EM, då han inte fick någon speltid. Det ändras inte av att Sverige har stora försvarsbryderier inför höstens fortsatta VM-kval.

– Jag har inte tänkt i dom banorna helt ärligt. Jag tror inte det. Det sista Janne (Andersson, förbundskapten) sade till mig i somras var att jag kan alltid ringa om jag vill vara med igen, säger Jansson till SVT.

”Vet inte om jag är unik eller korkad”

Filip Helander är knäskadad och otillgänglig i de fyra avslutande matcherna, mot Kosovo och Grekland i oktober, samt mot Georgien och Spanien i november. Även Kinaproffset Marcus Danielson riskerar att missa novembersamlingen på grund av hårda kinesiska coronaregler.

ANNONS

Men Pontus Jansson vill hellre fokusera helhjärtat på sin klubb, Premier League-laget Brentford.

– Jag älskade landslaget. Men jag har inte den känslan i magen kring landslagsfotboll som klubblagsfotboll. Jag vet inte om det är jag som är unik eller korkad men jag får inte de fjärilarna i magen av landslaget, inte längre. Det måste jag vara ärlig och säga, säger Jansson.

ANNONS