Fifa startar disciplinärende mot Luis Rubiales

Internationella fotbollsförbundet Fifa startar ett disciplinärende mot Spaniens fotbollsordförande Luis Rubiales, meddelar Fifa i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Rubiales kysste VM-guldhjälten Jenni Hermoso på munnen under prisutdelningen efter VM-finalen mellan Spanien och England i söndags.

Agerandet har fördömts från bland annat Spaniens premiärminister Pedro Sanchez, dessutom har det låtit meddelas att Hermoso tillsammans med sitt spelarfack FutPro anmält det inträffade.

Det är många som vill se att Rubiales avgår, bland annat gick den spanska ligaorganisationen under onsdagen ut och krävde just detta. Ordförandens framtid ser av allt att döma ut att avgöras under fredagen, då förbundet ska hålla ett extrainsatt möte där det hela ska lyftas.

Så lyder reglerna

Nu meddelar också Fifa att man valt att inleda ett ärende gällande Rubiales. I ett pressmeddelande skriver organisationen att agerandet kan utgöra brott mot artikel 13, paragraf 1 och 2 i Fifa:s disciplinära regler.

ANNONS

I dessa står att en person kan straffas om denne ”bryter mot de grundläggande reglerna för anständigt uppförande”, ”förolämpar en fysisk eller juridisk person på något sätt, särskilt genom att använda stötande gester, tecken eller språk" eller ”beter sig på ett sätt som för in fotbollen och/eller FIFA i ett vanrykte".

Rubiales har bett om ursäkt för det inträffade.

LÄS MER:Tränarprofilerna fördömer olämpliga kyssen

LÄS MER:Nya anklagelser mot Rubiales efter kyssen

LÄS MER:Spanska damligan vill att Rubiales får sparken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS