Spanska damligan vill att Rubiales får sparken

Damernas proffsliga i Spanien vill att spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales får sparken.

ANNONS
|

Kravet kommer efter att Rubiales kysste stjärnan Jennifer Hermoso på munnen i samband med firandet av Spaniens VM-guld i helgen.

Att en chef gör så kan helt enkelt inte tolereras, skriver ligan enligt tidningen As.

Vidare skriver man att Rubiales beteende har väckt uppståndelse världen över och att det har fördömts av politiker, medier och framstående representanter för kultur och idrott.

"Det handlar om en internationell skamfläck utan like för Spanien, spansk idrott den globala damfotbollen".

Luis Rubiales försvarade först sitt agerande, men bad senare om ursäkt. Spaniens premiärminister Pedro Sánchez är en av många som har fördömt fotbollschefens beteende.

ANNONS

– Vad vi såg var oacceptabelt. Jag tycker också att ursäkterna från Rubiales är otillräckliga. Jag tycker till och med att ursäkten är olämplig och att han måste göra mer än så, sade han tidigare i veckan.

LÄS MER:Spanska förbundet kallar till möte efter VM-kyssen

LÄS MER:Luis Rubiales ber om ursäkt efter kyssen

LÄS MER:Seger om kritiserade kyssen: "Fruktansvärt"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS