Real Madrids tränare Carlo Ancelotti är kritisk till den spanske förbundsordföranden Luis Rubiales. Arkivbild.
Real Madrids tränare Carlo Ancelotti är kritisk till den spanske förbundsordföranden Luis Rubiales. Arkivbild. Bild: Jose Breton/AP/TT

Tränarprofilerna fördömer olämpliga kyssen

Snaran dras allt hårdare åt kring Spaniens fotbollsförbunds ordförande Luis Rubiales.
Tränarprofilerna Carlo Ancelotti och Rafael Benitez fördömer Rubiales kyss på munnen på VM-guldhjälten Jenni Hermoso.

ANNONS
|

– Som de flesta anser jag att det var ett beteende som jag inte tycker om. Det är inte beteende som en förbundsbas ska ha, säger Real Madrids tränare Carlo Ancelotti.

– Jag vet inte om han borde avgå eller inte, jag tror att han tar det mest lämpliga beslutet.

Italienaren möter en annan stor tränarprofil, Celta Vigos Rafael Benitez, i fredagens ligamatch i Vigo. Inför matchen får de frågor om händelsen då den spanske förbundsbasen Luis Rubiales kysste Jennifer Hermoso på munnen efter VM-finalsegern över England i söndags.

Benitez är enig med Ancelotti om det olämpliga uppträdandet av Rubiales.

ANNONS

– Vi är alla överens om att vi bevittnat ett inte korrekt beteende. De kompetenta beslutsfattarna får ta beslut, säger spanjoren.

Hermoso och spelarfacket Futpro vill att åtgärder vidtas mot ordföranden och den spanska damligan Liga F kräver Rubiales avgång.

Även Spaniens premiärminister Pedro Sanchez anser att en ursäkt från Rubiales inte är tillräcklig.

Spaniens fotbollsförbund har kallat till ett krismöte på fredagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS