Bojan Djordjic uttalar sig efter bråket med Janne Andersson

På måndagskvällen rök Bojan Djordjic och Janne Andersson ihop i Viaplays studio. Nu uttalar sig experten för första gången.
– Jag kan förlåta, men inte glömma, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det var knappast storsegern som blev det stora diskussionsämnet efter Sveriges EM-kval mot Azerbajdzjan. I stället var det storbråket som utspelade sig i Viaplays studio mellan expert Bojan Djordjic och Janne Andersson som alla kom att prata om.

Förbundskaptenen tappade humöret ordentligt efter att Djordjic frågat varför Jesper Karlsson endast fick spela i sammanlagt åtta minuter under landsförsamlingen och tre minuter senare stormade han ut ur sändningen.

Under tisdagen kommenterade Janne Andersson situationen.

– Det är bedrövligt dåligt av mig. Jag mår så dåligt när jag ser det. Men en förbundskapten har också känslor, jag är också människa. Men det är för dåligt. Men det handlar inte överhuvudtaget om hans ursprung, sa han under presskonferensen.

ANNONS

Nu har även Bojan Djordjic valt att kommentera händelsen.

– Jag kan förlåta men inte glömma. Vi har alla något att lära av det här och jag kommer fortsätta att rakryggat göra mitt jobb, säger Bojan Djordjic i ett pressmeddelande.

Under bråket poängterade Bojan Djordjic att Janne Andersson representerar det svenska folket, varpå Janne Andersson frågade ”Vem representerar du?”. Ett svar som fick experten att reagera.

Bojan Djordjic står fast vid reaktionen

Under tisdagens presskonferens poängterade Janne Andersson att det inte på något sätt ska ha rört sig om Djordjic ursprung.

– Alla som vet vem jag är vet att jag hatar all form av översitteri, pennalism, rasism och så vidare, sa Janne Andersson.

I sitt pressmeddelande ger Bojan Djordjic sin syn på Janne Anderssons motfråga.

– Jag står fast vid mina övertygelser och värderingar. Jag brinner för de här frågorna som bygger på egna erfarenheter sedan jag kom till Sverige 1992. Jag vill förena och bygga broar i ett splittrat samhälle och är hellre tydlig och obekväm, än otydlig och bekväm.

Bojan Djordjic fortsätter:

– Om man inte förstår vikten av det som skedde i vår sändning är det ett inneboende strukturellt problem. Även om Janne säger att det inte var hans intention, uppfattade jag att det blev en fråga om mitt ursprung och det gjorde mig sårad och besviken på min förbundskapten.

ANNONS

Under presskonferensen berättade Janne Andersson att han och landslaget hade försökt att få tag i Bojan Djordjic för att samtala om det som hänt. Men i pressmeddelandet menar Viaplay att experten inte fick några samtal förrän landslaget hade kallat till pressträffen.

LÄS MER:Janne Andersson efter ordbråket: ”Ber om ursäkt om han tolkat det så”

LÄS MER:Reaktionerna efter Janne Anderssons bråk: ”Aldrig sett något liknande”

LÄS MER:Janne Andersson har suttit för länge vid makten

LÄS MER:Landslaget om Janne Andersson: ”Han är ångerfull”

LÄS MER:SVT-profilen Fouad Youcefi riktar kritik mot Bojan Djordjic

ANNONS