SVT-profilen Fouad Youcefi riktar kritik mot Bojan Djordjic

Janne Andersson har fått stor kritik för sitt agerande efter Sveriges landskamp mot Azerbajdzjan.
SVT:s Fouad Youcefi väljer i stället att rikta sin kritik mot Bojan Djordjic.
”Under intervjun på Friends Arena hinner Djordjic begå flera intervjutekniska dödssynder”, skriver han i tidningen Journalisten.

ANNONS
|

Sveriges förbundskapten Janne Andersson och Viaplays expert Bojan Djordjic hamnade i ordbråk efter Sveriges 5–0-seger mot Azerbajdzjan i EM-kvalet. Så till den grad att Andersson lämnade studion i ilska.

Nu väljer SVT-journalisten Fouad Youcefi att rikta sin kritik mot Bojan Djordjic.

Han menar att Janne Anderssons agerande var uppseendeväckande, men att allt var Bojan Djordjics fel ur ett journalistiskt perspektiv.

”Det viktigaste målet med intervjuer är att få svar på frågan”, skriver Youcefi och fortsätter sedan med:

”Därför är varje misslyckad intervju journalistens fel”.

Youcefi: ”Intervjutekniska dödssynder”

Det blir sensationella rubriker när Janne Andersson lämnar en intervju – men den egentliga förloraren är tittaren, tycker Foyad Youcefi. Han menar att den enda som har som jobb att leverera någonting viktigt till tittaren är journalisten.

ANNONS

”Nu vet jag inte med säkerhet om Djordjic och de andra experterna i studion betraktar sig själva som journalister, men under intervjun på Friends Arena hinner Djordjic begå flera intervjutekniska dödssynder”, skriver Youcefi.

SVT-profilen anser att Djordjic använder sig av laddade ord, ställer flera frågor i en och kommer med påståenden utan frågor.

Youcefi tycker slutligen att Djordjics fråga om Jesper Karlssons bristande speltid i landslaget hade förtjänat fördjupning.

”Jag hade med stor sannolikhet reagerat precis som Djordjic. Och ångrat mig efteråt”, avslutar Youcefi.

Janne Andersson förklarade sitt agerande

Janne Andersson har under en presskonferens på tisdagen förklarat sitt agerande. Där berättade han att han har sökt Bojan Djordjic, utan framgång, för att förklara sig.

– Den här tolkningen av vem han representerar, jag kan förstå om han utifrån sin bakgrund tolkar det på ett sätt, men alla som vet vem jag är vet att jag hatar all form av översitteri, pennalism, rasism och så vidare, sa Janne Andersson.

– Den tolkningen... Jag ber jättemycket om ursäkt om han har tolkat det så. Sån är inte jag och det är jättetråkigt att det blev på det sättet.

Senare under dagen uttalade sig även Bojan Djordjic kring bråket.

– Jag kan förlåta men inte glömma. Vi har alla något att lära av det här och jag kommer fortsätta att rakryggat göra mitt jobb, sa han i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Janne Andersson efter ordbråket: ”Ber om ursäkt om han tolkat det så”

LÄS MER:Janne Andersson i storbråk – rök ihop med Bojan Djordjic

LÄS MER:Reaktionerna efter Janne Anderssons bråk: ”Aldrig sett något liknande”

ANNONS