En thailändsk kvinna förlorade ena benet efter att ha fastnat i ett rullband på en flygplats i Bangkok.
En thailändsk kvinna förlorade ena benet efter att ha fastnat i ett rullband på en flygplats i Bangkok. Bild: Facebook / Don Mueang International Airport-DMK

Kvinna fastnade i rullband på flygplats – fick amputera benet

En kvinna har fått amputera sitt ben efter att hon fastnat i ett rullband på en flygplats i Thailand. Flygplatsen har uttryckt sina kondoleanser och erbjuder att bekosta kvinnans sjukhusräkningar.

ANNONS
|

På torsdagen var en 57-årig thailändsk kvinna på väg till sin gate på Bangkoks flygplats Don Mueang för att ta ett morgonflyg. Hon skulle precis gå av ett rullband när hennes fot plötsligt fastnade.

Kvinnan lyckades inte ta sig loss utan hennes ben drogs in i maskineriet.

Flygplatspersonal och vårdpersonal kallades snabbt till platsen för att få loss kvinnan från rullbandet. Hennes ben gick inte att rädda, utan fick amputeras ovanför knäet. Kvinnan fördes senare till ett närliggande sjukhus i Bangkok.

Kvinnans skadeläge är fortfarande oklart.

Flygplatsledningen uttrycker kondoleanser

Flygplatsen har nu beklagat händelsen under en presskonferens.

– På uppdrag av Don Mueang internationella flygplats vill jag uttrycka mina djupaste kondoleanser angående olyckan, sa flygplatschefen Karun Thanakuljeerapat under en presskonferens, rapporterar The Guardian.

ANNONS

– Jag vill insistera på att vi kommer att se till att ingen sådan här olycka händer igen.

Karun Thanakuljeerapat sa vidare att flygplatsen kommer att ta fullt ansvar för kvinnans medicinska kostnader och att de kommer att vara öppna för förhandlingar om ytterligare ersättning.

Bilder från olyckan som delats på sociala medier uppges visa hur kvinnans ben klämts fast i slutet av rullbandet. Bredvid henne ligger en resväska som saknar två hjul och ett par avbrutna gula plattor, som vanligtvis täcker kanten där rullbandet tar slut.

Enligt flygplatschefen hittades hjulen under själva rullbandet, men att det är oklart om det har någon koppling till olyckan, uppger The Guardian. Han ska även ha sagt att alla gångvägar på flygplatsen kontrolleras dagligen och att de inspekteras varje månad.

Rullbandet där olyckan inträffat har stängts av och kommer att genomgå en ny inspektion.

LÄS MER:Flygplatsarbetare död efter att ha sugits in i flygplansmotor i USA

LÄS MER:Youtuber kraschade flygplan – för att få sponsoravtal

LÄS MER:Man kissade på passagerare ombord på flygplan

ANNONS