Arkivbild på San Antonio International Airport. En anställd på flygplatsen har dött efter att hen sugits in i en flygplansmotor. Bilden har inget med händelsen att göra.
Arkivbild på San Antonio International Airport. En anställd på flygplatsen har dött efter att hen sugits in i en flygplansmotor. Bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Darren Abate

Flygplatsarbetare död efter att ha sugits in i flygplansmotor i USA

En flygplatsarbetare i Texas har dött efter att ha sugits in i motorn på ett flygplan, rapporterar NBC News. En utredning kring händelsen har nu inletts.

ANNONS
|

På fredagskvällen inträffade en allvarlig olycka på San Antonio International Airport i Texas. När ett plan som precis landat från Los Angeles var på väg för att parkera vid sin gate, sögs en anställd in i en av flygplanets motorer.

Personen, som inte blivit offentligt identifierad men som uppges ha arbetat som ramparbetare, dog i samband med händelsen.

Det är fortfarande oklart vad som föranlett olyckan och myndigheterna, däribland National Transportation Safety Board (NTSB) har nu inlett en utredning.

"Vi är djupt ledsna över den här händelsen och arbetar tillsammans med myndigheterna medan de nu påbörjar sin utredning", uppger flygplatsen i ett officiellt uttalande som publicerades i helgen, där de bekräftade att en av deras anställda dött.

ANNONS

”Vi kommer att dela mer information när fler detaljer blir tillgängliga.”

De uttryckte även sina kondoleanser med den anställdes familj, vänner och andra anhöriga.

LÄS MER:Youtuber kraschade flygplan – för att få sponsoravtal

LÄS MER:Pilotparet dog i olika flygkrascher – med 16 års mellanrum

LÄS MER:Man kissade på passagerare ombord på flygplan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS