En 34-årig man har gripits efter att han blivit full och kissat på en passagerare under en flygresa.
En 34-årig man har gripits efter att han blivit full och kissat på en passagerare under en flygresa. Bild: Manish Swarup

Man kissade på passagerare ombord på flygplan

En man har gripits i Indien efter att han kissat på en medpassagerare under en flygresa från New York till Indien. Mannen riskerar nu att dömas till tre års fängelse.

ANNONS
|

Det var i förra veckan som en indisk man gripits då han urinerat på en annan passagerare under en flygresa från New York till Indien.

Till tidningen Times of India berättar medpassagerare, som satt bredvid 34-åringen, att mannen ska ha druckit stora mängder alkohol och varit ”märkbart berusad”.

Vid ett tillfälle ska 34-åringen ha rest på sig för att gå på toaletten, men i stället gått och kissat på en sovande äldre dam. När den 72-åriga kvinnan vaknade ska hon ha uppsökt besättningen för att få nya kläder och ha bett om en ny plats.

”Mina kläder, skor och väska var helt dränkta i urin”, skrev kvinnan i ett klagomål till flygbolagets ägare, enligt The Hindu.

ANNONS

Besättningen ska till en början inte ha tilldelat henne en ny plats, trots att de båda passagerarna satt i business class och det fanns fler lediga säten. I stället täckte de över hennes säte med ett par filtar och kvinnan fick sätta sig igen, uppger indiska NDTV. Först två timmar senare fick hon en ny plats.

Till tidningen Times of India ska mannen ha sagt att han varit full och ”inte kunnat tro vad han hade gjort” när han fick händelseförloppet berättat för sig.

Anmälde först efter att familjen pressat bolaget

Händelsen inträffade den 26 november, men flygbolaget Air India lämnade först in en anmälan om händelsen den 4 januari. Flygbolaget uppger att besättningen inte tillkallat polisen när de landade i New Delhi eftersom de trodde att de två passagerarna hade ”löst problemet på egen hand”.

Indiska medier rapporterar att flygbolaget nu agerat efter att de blivit pressade av familjen till den kvinnliga passageraren.

"Air India erkänner att de kunde ha hanterat ärendet bättre, både i luften och på marken, och är fast beslutna att vidta åtgärder", säger flygbolagets vd Campbell Wilson i ett uttalande.

Den 34-åriga mannen greps i staden Bangalore och har förts till huvudstaden New Delhi för en rättegång. Om han döms riskerar han upp till tre års fängelse.

ANNONS

LÄS MER:Kvinna dog framför sin familj på flygplan

LÄS MER:Kvinna födde på flygplanstoalett – visste inte att hon var gravid

LÄS MER:Julfest spårade ur på Finlandsfärja

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS