Den kontroversiella republikanska politikern Lauren Boebert har hamnat i blåsväder efter en musikalkväll.
Den kontroversiella republikanska politikern Lauren Boebert har hamnat i blåsväder efter en musikalkväll. Bild: Patrick Semansky

Kontroversiell republikan ber om ursäkt för stök på musikal

Hon rökte, skrek och rörde olämpligt vid sitt sällskap – nu ber den uppmärksammade republikanska kongressledamoten Lauren Boebert om ursäkt för sitt beteende som fick henne utkastad från en musikal i Denver. Samtidigt tilltar kritiken mot henne. Delvis på grund av hennes demokratiske dejt.

ANNONS
|

Kongressledamoten Lauren Boebert är inte ovan vid rubriker om henne. Hon tillhör en högljudd högerfalang inom Republikanerna och har hamnat i offentliga bråk med partikollegor, bland annat med den lika kontroversiella ledamoten Marjorie Taylor Greene. Hon är även tydlig med att hon tror på konspirationsteorin Qanon.

Men efter en kväll ute i Denver den 10 september har andra rubriker dykt upp om republikanen. Hon blev nämligen utkastad från musikalen Beetlejuice: The Musical efter att ha varit riktigt stökig i salongen, rapporterar The Guardian. Hon ska bland annat ha rökt e-cigarett mitt i publiken, skrikit och sjungit med i musiken. Utöver det ska hon och hennes dejt också tydligt ha tafsat på varandra. Ett beteende som fick säkerhetsvakterna i teatern att kasta ut henne och hennes sällskap.

ANNONS

I början slog Boeberts stab ifrån sig kritiken men för några dagar sedan beslöt hon sig ändå för att be om ursäkt. Då i skriftlig form. Men den ursäkten tycks inte ha gjort susen, utan hon har nu även ursäktat sig igen i muntlig form.

Dejtade demokrat

I den starkt högerlutande nyhetskanalen One American News Network adresserade Boebert händelsen i en intervju.

– Jag skrattade, sjöng, hade en fantastisk kväll. Jag blev tillsagd att lugna ner mig, vilket jag gjorde. Men sedan, mitt nästa misstag var att börja ta bilder. Jag var lite för excentrisk... jag är på gränsen på ganska många områden, säger hon till kanalen.

Samtidigt får hon fortsatt kritik från partikollegor, men kanske inte främst för sitt beteende under musikalen, utan för vem hon var på dejt med. Mannen hon tafsade på i salen, som i sin tur tafsade tillbaka, är nämligen trogen demokraterna. De två har dejtat i flera månader, enligt The Guardian. Han äger också en bar i Colorado som har flera hbtqi- och drag-events. Något som Boebert politiskt är emot på flera vis.

I synnerhet har Boebert varit kritisk mot dragshows där hon bland annat uppmärksammats för ett inlägg på X där hon uppmanar amerikanerna att ”ta sina barn till kyrkan, inte drag shows.”

ANNONS

LÄS MER:Kongressledamot förväxlade Gestapo med tomatsoppa

LÄS MER:Konservativa amerikaner bjuder in Orbán

LÄS MER:Twitter stänger av Greene permanent

ANNONS