Den republikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene är inte längre välkommen på Twitter. Hennes privata konto har stängts av på grund av vilseledande information om covid-19.
Den republikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene är inte längre välkommen på Twitter. Hennes privata konto har stängts av på grund av vilseledande information om covid-19. Bild: J Scott Applewhite/AP/TT

Twitter stänger av Greene permanent

Den kontroversiella amerikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greenes privata Twitterkonto har stängts av permanent. Anledningen är att hon återigen brutit mot plattformens regler för desinformation om covid-19.

ANNONS
|

Sedan i mars använder Twitter artificiell intelligens för att identifiera inlägg om covid-19 som anses vara vilseledande. Om ett konto får fem eller fler träffar i systemet raderas det från plattformen permanent.

Marjorie Taylor Greene säger själv att de sista twitterinläggen handlade om "extremt många covidvaccin-dödsfall" och hon ska ha hänvisat till statistik från en myndighetsdatabas som innehåller overifierade rådata.

Republikanens officiella Twitterkonto som hon har i sin roll som kongressledamot påverkas inte av att hennes privata konto stängts av, men hon är inte desto mindre upprörd.

"Twitter är USA:s fiende och kan inte hantera sanningen" skriver Greene på meddelandetjänsten Telegram efter beskedet.

ANNONS

"Det är okej, jag ska visa USA att vi inte behöver dem och att det är dags att besegra våra fiender," fortsätter hon.

Det är långt ifrån första gången som kongressledamoten från Georgia hamnar i blåsväder. Den omtvistade amerikanska högerpolitikerns konto på Twitter har tidigare varit avstängt flera gånger i mellan tolv timmar och en vecka på grund av kontroversiella uttalanden. Bland annat har hon stängts av för att ha påstått att viruset är ofarligt för personer som är under 65 år och inte är kraftigt överviktiga.

Hon har också vädrat rasistiska åsikter, stött konspirationsrörelsen Qanon och upprepade gånger spridit felaktiga anklagelser om valfusk. I juni bad hon om ursäkt efter att ha jämfört krav på att bära munskydd med Förintelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS